Hayal değil gerçek! 210 bin TL’ye sıfır Renault Clio! - Page 1

Renautl Clio modelinin özel bir versiyonunu satışa sunmaya hazırlanıyor. Hali hazırda Joy paketten bile daha boş olması planlanan yeni versiyon fiyatıyla piyasaya ayar verebilir.


Otomobil pazarındaki rekabet gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Artan rekabet koşulları öncelikli olarak fiyatların düşmesine zemin hazırlıyor. Bunun yanında otomobil devleri model yelpazesini genişleterek daha uygun fiyatlı otomobilleri kullanıcılarla buluşturuyor.

Hayal değil gerçek! 210 bin TL’ye sıfır Renault Clio! - Page 2

Hali hazırda Türkiye pazarında pek çok isim faaliyet göstermekte. Bu isimlerin başın da ise Renault, Volkswagen, Fiat gibi küresel pazara da hakim olan güçler geliyor. Pazarın geneline baktığımızda giriş segmenti otomobilleri 350 bin TL’nin üzerinde fiyatlardan satıldığını görüyoruz.

Hayal değil gerçek! 210 bin TL’ye sıfır Renault Clio! - Page 3

Elbette ülkemizdeki otomobillerin bu kadar pahalı olmasında, donanım seviyesi olarak üst segmentte yer almaları da etkili. Örneğin ülkemizde EuroNcap’ta 0 yıldız almış olan otomobiller satılmıyor. Fakat bu otomobiller özellikle Asya ülkelerinde büyük talep görüyor. Çünkü bu otomobiller çok ucuz.

Hayal değil gerçek! 210 bin TL’ye sıfır Renault Clio! - Page 4

Peki bu otomobillerin ülkemizde satılma ihtimali var mı? Hemen cevaplayalım, evet var. Fransa kaynaklı haberlere göre Renault, Asya pazarındaki payını arttırmak için harekete geçti. Renault bu bağlamda Clio’nun ucuz bir modelini üreterek piyasaya hakim olacak. Bu ucuz modelin Türkiye’de de satışa sunulması ön görülüyor.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.