2024 Oscar adayı filmleri nereden izlenir

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Oscar'a aday gösterilen filmlerin nereden izlenebileceği merak konusu. Sinema severler için büyük bir rehber niteliğinde olan bu liste, en iyi filmleri kaçırmamak adına bir fırsat sunuyor.

2024 Oscar adayı filmleri nereden izlenir

96. Akademi Ödülleri, 10 Mart'ta gerçekleşecek ve geçtiğimiz yılın film yapımındaki muazzam başarılarını onurlandıracak. Birçok kişi her kategoride kimin favori olduğunu tahmin etmeye çalışırken, bazıları ise Oscar'a aday gösterilen pek çok filmle ilgili yeterince bilgiye sahip olmadıklarını dile getiriyor. Endişelenmeye gerek yok; biz de Oppenheimer ve Barbie gibi bazı filmleri ilk duyduğumuzda merak etmiştik. Ancak 2024 yılı itibarıyla, aday gösterilen filmlerin büyük çoğunluğunu izleyebileceğiniz birçok yol mevcut. Evet, doğru duydunuz: Şu anda neredeyse her aday filmi koltuğunuza yaslanıp izleyebilirsiniz.

Peki, bu filmleri nerede izleyebilirsiniz, hangileri için ödeme yapmanız gerekiyor ve hangileri çeşitli akış hizmetlerinde mevcut? Merak etmeyin, ihtiyacınız olan tüm bilgilere sahibiz. Aşağıda, her uzun metrajlı, Oscar'a aday gösterilen filmin ne için aday gösterildiğini ve nereden izleyebileceğinizi bulacaksınız. Filmi tanımıyorsanız, kısa bir açıklamasını da ekledik. Haydi, tüm filmleri izlemeye başlayalım!

2024 Oscar adayı filmleri nereden izlenir

Bu, sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden birine aday gösterilen filmlerin, meraklı izleyiciler için kolayca erişilebilir olduğu bir dönem. Çeşitli platformlarda mevcut olan bu filmleri keşfetmek, sinema severler için benzersiz bir fırsat sunuyor. Siz de bu filmleri evinizin rahatlığında izleyerek, ödül sezonunun heyecanına ortak olabilirsiniz. İster yeni çıkan yapımlara dalın, ister klasiklere geri dönün, Oscar'a aday gösterilen her film, kendine has hikayesiyle sizi bekliyor. Bu rehber, sinemanın büyülü dünyasına adım atmanız için ihtiyacınız olan her şeyi sunuyor.

Oppenheimer

Eğer bu filmi nerede izlerim diye düşünüyorsanız Apple TV+, Google Play Filmler, Vudu gibi platformlardan satın alarak izleyebilirsiniz.

Barbie

Yardımcı rolde aktör, yardımcı rolde oyuncu, kostüm tasarımı, müzik (Orijinal şarkı)-iki adaylık, en iyi film, yapım tasarımı, yazarlık (uyarlanmış senaryo) gibi dallarda Oscar’a aday olan Barbie filmini Apple TV+, Google Play Filmler, Vudu gibi platformlardan satın alarak veya kiralayarak izleyebilirsiniz.

Maestro

Besteci Leonard Bernstein ve oyuncu Felicia Montealegre’nin ilişkisi anlatan bu güzel filmi Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

Rustin

Bayard Rustin'in 1963'te Washington'da Sivil Haklar Hareketi Yürüyüşü'nü başlatması, Rustin'in günlük yaşamında ırkçılık ve homofobiyle karşı karşıya kalması sonucu yaşananları anlatan bu filmi Sinemada izlemediyseniz Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

American Fiction

Hayal kırıklığına uğramış bir romancı, yaşadığı toplumun siyahi kültüre olan takıntısından ve bundan çıkar sağlamasından bıkmıştır.  Yaşadığı kimlik bunalımları sonucunda Müstear isimle bir kitap yazıyor ve bu durumun ikiyüzlülüğünü insanlara anlatıyor. Konu olarak ilgi çekici gözükmese de özellikle filmin ortalarından sonra oldukça keyifli. Bu filmi Prime Video ve Vudu üzerinden izleyebilirsiniz.

Killers of the Flower Moon

1920'lerde, Osage halkının topraklarında büyük bir petrol yatağının bulunmasının ardından zenginleşen insanların Oklahoma'da insanları nasıl öldürdüğünü anlatan film. Değişmeyen iki şey var: İnsan doğasındaki şiddet ve hırsın yıkıcı sonuçları ve saf sinema. Filmi Apple TV+ üzerinden kiralayabilir ya da Apple TV+, Google Play, YouTube, Vudu gibi platformlardan satın alabilirsiniz.