Samsung, dünyanın ilk DCI sertifikalı sinema LED ekranı olan Onyx Cinema LED serisini 14 metrelik boyut seçeneğiyle genişletti. Yeni model, CinemaCon 2026'da tanıtılan ve Premium Large Format (PLF) sinemalar için tasarlanmış yeni bir standart olarak öne çıkıyor.
Geçtiğimiz yıl küçük sinema salonları için 5 metre, premium salonlar için de 10 metrelik modeller piyasaya sürülen **Samsung**, şimdi daha büyük sinema ortamlarına hitap etmek üzere ürün portföyünü genişletiyor. Yeni 14 metrelik format, şimdiye kadar sunulan en geniş seçenek olup, daha sürükleyici bir izleme deneyimi, optimize edilmiş oturma düzenleri ve sinema alanının verimli kullanımını sağlıyor.
Teknik özellikler ve performans
Yeni model, 4K 120Hz'e kadar destek sunarak olağanüstü netlik ve ultra akıcı hareket imkânı veriyor. 14 metrelik format için özel olarak optimize edilen 3.3mm piksel aralığı, daha büyük ekranda keskin ve tutarlı görüntü kalitesi sağlıyor. Esnek ölçeklendirme desteği sayesinde ekran 20 metreye kadar genişletilebiliyor; istenen boyuta ulaşmak için yanlara ve alta ayrı LED kabin modülleri eklenerek zeminden tavana kadar kesintisiz bir görsel deneyim oluşturulabiliyor.
Onyx, geniş (2.39:1) ve düz (1.85:1) en boy oranlarını destekliyor. Samsung'un HDR teknolojisi, geleneksel sinema standartlarına kıyasla yaklaşık altı kat daha yüksek parlaklık sunarak 300 nite'ye kadar çıkıyor. Ekran en yüksek parlaklıkta %100 renk hacmine ulaşırken, sonsuz kontrast oranı sayesinde karanlık sahnelerde derin ve detaylı bir deneyim sağlıyor. Dolby ve GDC medya sunucularıyla uyumluluğu sinema salonu yönetimini basitleştiriyor.