Facebook bu bölgelerde çöktü: Kullanıcılar gönderi paylaşamıyor
"Sosyal medya sitesinde kesintiler Perşembe sabahı erken saatlerde başladı"
Perşembe günü, ABD ve Avrupa’daki bazı Facebook kullanıcıları platformda sorun yaşadı; birçok kişi hesaplarına giriş yapmakta zorluk çekti.
Hesaplarına erişmeye çalışan kullanıcılar, çoğunlukla şu mesajla karşılaştı:
“Üzgünüz, bir şeyler ters gitti. Bunu en kısa sürede düzeltmek için çalışıyoruz.”
Facebook çöktü
Sorunlar yalnızca giriş yapmakla sınırlı değildi; bazı kullanıcılar Messenger’a veya iş sayfalarına da erişemedi. Kesintiler, Downdetector sitesine göre sabah 3:45 civarında rapor edilmeye başlandı ve saat 8:30 EST itibarıyla devam ediyordu. Downdetector, rapor edilen kesintilerin %57’sinin uygulamadan, %18’inin ise web sitesinden kaynaklandığını bildirdi. Geri kalan %25’lik kısım ise kullanıcıların hesaplarına giriş yapamamasıyla ilgiliydi.
Downdetector haritası, sorunların özellikle New York, Chicago, Washington D.C. ve Tampa gibi şehirlerde yoğunlaştığını gösterdi, ancak diğer bölgelerden de raporlar geldi. Avrupa’da da bazı kullanıcılar siteye erişim konusunda güçlük yaşadıklarını paylaştı.
Bu arada Meta’nın durum sayfasında, rapor edilen kesinti sırasında Facebook için “bilinen bir sorun yok” ibaresi yer aldı.
Sorunlardan rahatsız olan bazı kullanıcılar, X (eski adıyla Twitter) üzerinden şikayetlerini dile getirdi.
Bir İngiltere kullanıcısı şöyle yazdı:
“Harika, Facebook’a giriş yapamıyorum, site mi çöktü? Başka yaşayan var mı?”
Daha sonra ekledi: “Teşekkürler arkadaşlar, sanırım hesabım hacklenmiş sanmıştım.”
Diğer kullanıcılar ise sorunun yaygın olup olmadığını görmek için X’e koştuğunu belirtti.
Şu ana kadar Facebook ve Meta, yaşanan kesintilerle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.
