Google Partner Nedir ve Nasıl Olunur? – 2021

Bu yazımızda Google Partner Nedir ve Nasıl Olunur sorularının yanıtı veriyoruz. İşte Google Parner olmanın incelikleri.

Google Partner Nedir ve Nasıl Olunur? – 2021

Çoğunlukla Google Partners olarak karşınıza çıkan Google İş Ortağı programı dijital pazarlama ajansı, dijital pazarlama uzmanı, reklam ajansı ve Google Ads hesabı yöneten tüm çevrimiçi danışanlar için bir eğitim ve sertifika programını içerir. Google Partner Ajansı olmanın pek çok ayrıcalığı vardır. Eğitimleri canlı canlı izleyerek tamamlayıp sertifikaları almanın ve dijital pazarlama becerilerinizin gelişmesinin yanında Think with Google ve Google Trends verilerine de erişiminiz olur. Google Partners’den aldığınız ödüller müşteri portföyünüzü genişletmeniz için son derece faydalıdır. Connect aracılığı ile ortak markalı etkinlikler düzenleyebilir yeni müşterilerinize kampanya tanıtımları yapabilirsiniz. Güvenilir ve etkili ajans arayan bir markanın, Google tarafından ödüllendirilmiş bir ajans ile karşılaşması, listesinde diğerlerinin üzerini çizmesine sebep olabilir. Google iş ortağına dair kafanızdaki soru işaretlerini giderecek tüm cevapları bu yazımızda bulabileceksiniz. Bu okumadan sonra sizde Google Partner Ajansı olmanın yol haritasını çıkarabilir, büyümeye giden yolda ilk adımınızı atabilirsiniz.

Google Partner Nedir ve Nasıl Olunur? – 2021 - Resim : 1

Google Partner Ajansı Nedir?

Google Partners hizmeti ile internet reklamcılığı yapmak isteyen bir dijital pazarlama ajansı, Google’ın dijital pazarlama alanında sağladığı ayrıcalıklardan faydalanabilmektedir. Google partner ajansı, internet reklamcılığı ajansları olarak değerlendirilerek Google ve sosyal medya reklamları, sosyal medya uzmanlığı ve içerik yönetimi gibi birçok konuda gösterecekleri faaliyetler için hizmet ve destek alabilmektedirler. Dijitalin ve beraberinde dijital pazarlamanın hayatımızın merkezinde olması, güvenilir olarak atfedilecek dijital pazarlama ajansı ihtiyacını oldukça artırmıştır. Buna istinaden Google, gerekli uzmanlıkları taşıyan, müşteri portföyünü başarılı şekilde yönetebilen, deneyimli ve kayda değer hedefleri yakalamayı başaran ajansları Google partner ajansı olarak Google Partner rozeti ile ödüllendirmiş ve ayrıcalıklı kılmıştır.

Yeni Düzenleme ile Google Partner Ajansı Nasıl Olunur?

Yeni Google Partners programı, 2022 yılının Şubat ayında kullanıma sunulacak olmasına rağmen  Haziran 2021’de yeni koşullara uyumlu Google partnerleri, yeni Google Partner Rozetine sahip olabilecekler. Henüz kullanıma sunulmayan Google Partner programı için rozet alacak partnerler, hali hazırda yeni koşulları uyguladığından Google onların çabalarını göz ardı etmek istemediğini açıklamıştır. Google partner ajansı olmak için gereken koşullar üç temel kategori olarak belirlenmiştir; Performans, Harcama ve Sertifikalar.

  1. Performans: Performans koşulu kapsamında bir Google partner dijital reklam ajansı, Google Partners’e kayıtlı Ads yöneticisi hesabında optimizasyon puanının en az %70 olması gerekir. Ancak yaptığınız değerlendirme ve müşteri hedeflerinize göre önerileri uygulama ya da reddetme seçenekleri konusunda inisiyatif tamamen sizdedir. Performans koşulu genel olarak müşterileriniz için başarılı sonuçlar elde etmek amacıyla Google Ads kampanyalarını etkili bir şekilde oluşturmanız ve uygulamanız konusunda destek olacak bir kriterdir.
  2. Harcama: Harcama kriteri kapsamında Google Partners’e kayıtlı olan Ads yönetici hesabınızda, reklam harcamasının 90 günlük tutarının 10.000 doların altına düşmemesi gerekmektedir.
  3. Sertifika: Google Partners’a kayıtlı olan Ads yöneticisi hesabınızın strateji uzmanlarının minimum %50’si Google Ads sertifikasına sahip olmalıdır. Bu oranın maksimumu ise 100 kişi ile sınırlıdır. Kampanya harcaması yapılan her bir ürün alanında en az bir sertifika sahibi olunması gerekmektedir. Hesap strateji uzmanları, ajansların Adwords kampanyalarını müşteriler adına yürüten kişilerdir. Eğer bu kritere göre bir eksiğiniz ya da sorununuz var ise Google Partners programı sekmesinden kaç çalışanınızın hesap stratejisi uzmanı olduğunu ve hangilerinin rutin işleri doğrultusunda sertifikaya ihtiyacı olduğunu Google’a bildirmeniz sizin için yararlı olacaktır.

 

Google Partner Dolandırıcılığına Dikkat!
Google Partner dolandırıcılığı yapan kişiler, Google Adwords hesabı olan kişilere ulaşıp Google’dan aradıklarını ve Google Partneri olarak Adwords reklamcılığı hizmetinden yararlanabileceklerini ve gerekli desteği alabileceklerini söyleyerek maalesef telefonlara taşınan fiziksel dolandırıcılığı şimdi de tamamen dijital bir hale getirmişlerdir. Dolandırıcılar, Google Adwords kullanıcısından aldığı hesap bilgileri ile hesaba giriş yaptıktan bir süre sonra yüklü bir fatura ile askıya alınan bir hesap ile karşı karşıya kalınıyor. Bunu yapan kişilerin asıl amaçları kendi web sitelerine müşteri çekmektir. Dolayısıyla dolandırdıkları kişinin sisteminde kayıtlı olan kart ile işlem yapıp kendi web sitelerini eklerler. Yüklü miktarda maddi kayıplara yol açan bu dolandırıcılık yasa dışı web sitesi eklemeleri ile kişinin Google Ads hesabının askıya alınmasına kadar tatsız sonuçlara varabilmektedir. Bu konuda önlemli olmak adına bilmeniz gereken ilk şey, Google Türkiye’den sizi kimsenin arayamayacağıdır. Çünkü Google’ın Türkiye’de herhangi bir distribütörlüğü ya da çağrı merkezi yoktur. Ayrıca Google şirket politikası olarak kimseyi arayıp hizmet satmaya çalışmaz.  Alacağınız ek önlemler ise, ana banka kartınızın çalınmaması için Google hesabınıza kayıtlı kartınızı sanal bir karta çevirmek, şifrenizin çalınmasına engel olmak için iki aşamalı doğrulamayı kullanmak olabilir. Bunların yanı sıra internet tarayıcınızdaki eklentilere dikkat etmek hatta mümkünse bu konuda eklentisiz sade bir tarayıcı kullanmak güvenli ve mantıklı bir tercih olacaktır.

Nasıl Google Partneri Olunur?

Google Partner ajansı olmanız için izlemeniz gereken bir dizi adım vardır.

  1. Şirket hesabınızı kullanarak Google Partners’ e kayıt olun,

 (https://www.google.com/partners)

  1. “Genel Bakış” sekmesinden aramaya şirketinizin adını girerek öneriyi seçin ya da şirket adınız çıkmazsa “+şirket ekle” ibaresini tıklayın,
  2. Şirket adı, faaliyet gösterilen ülke, web sitesi gibi bilgilerini girin,
  3. Şirketinizin web sitesini kullanma yetkiniz olduğunu kanıtlamak için önünüze çıkan doğrulama seçeneklerinden (e-mail ya da Google Search Console) birini seçin ve doğrulamayı yapın,
  4. “Kaydol”u tıklayın.