Meta, Metaverse evrenini genişletmekte kararlı görünüyor

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Meta, birçok teknoloji devinin vazgeçtiği Metaverse evreninde ısrar etmeye devam ediyor.

Meta, Metaverse evrenini genişletmekte kararlı görünüyor

Meta, sosyal platformunda büyük bir kitleye ulaşmayı hedeflerken, Horizon Worlds adlı sanal gerçeklik dünyasını yeniden şekillendiriyor. Firma, artık daha fazla video oyunu içeren bir platform yaratmayı hedefliyor. Horizon Worlds, kullanıcılara avatar oluşturma ve diğer oyuncularla etkileşim kurma imkanı sunan bir sanal gerçeklik sosyal ağı. Bu platform, Reality Labs birimine maliyet olarak şimdiye dek onlarca milyar dolar kayıp yaşattı.

Meta'nın Metaverse Başkan Yardımcısı Vishal Shah, Horizon Worlds'ün daha çekici hale getirilebilmesi için Ouro Interactive adındaki şirket içi stüdyosunun artık birinci taraf sanal gerçeklik oyunlarına odaklanacağını belirtti. Stüdyonun ilk VR oyunu olan Super Rumble, bir nişancı oyunu ve piyasaya yeni çıktı. Bu oyun, Horizon Worlds üzerine inşa edilmiş diğer VR oyunlarına kıyasla daha iyi grafikler ve doğruluk içeriyor.

Meta, Metaverse evrenini genişletmekte kararlı görünüyor

Shah, bu video oyununun aynı zamanda Meta'nın Horizon Worlds'ün mobil versiyonunu piyasaya sürerken test edeceği ilk VR video oyunlarından biri olacağını belirtti. Shah, Horizon Worlds'ün yeni neslinin "kesinlikle yeni bir dünya" olacağını belirtti.

Meta, Horizon Worlds için daha fazla video oyunu üretirken, aynı zamanda VR platformunun altyapısını da yeniliyor. Shah, altyapının yenilendiğini ve bu sayede daha yüksek kaliteli ve daha karmaşık oyunları destekleyecek ve üçüncü taraf geliştiriciler için daha fazla araç sağlayacak şeklinde bilgi verdi. Ayrıca, Meta, Horizon Worlds'ün mobil versiyonunu yayınladığında, bu uygulamanın akıllı telefonlar ile şirketin Quest VR başlıkları arasında bir köprü işlevi görmesi planlanıyor.

Bu gelişmeler, Meta'nın Reality Labs biriminin son zamanlarda büyük bir mali kayıp yaşadığı bir dönemde gerçekleşti. Reality Labs, 276 milyon dolar gelir elde ederken, 3.7 milyar dolar işletme zararı yaşadı. Bu birim, 2022'nin başından bu yana 21 milyar dolar zarar etti. Bu durum, 2020 yılında kurulan birimin toplam zararının 40 milyar doları geçtiğini gösteriyor.