Telegram bu sefer bombayı patlattı, WhatsApp'ı falan unutun bu özelliğin eşi yok

Telegram, iş dünyasına yönelik yeni özellikleriyle mesajlaşma uygulamaları arasındaki rekabette WhatsApp'a meydan okuma peşinde.

Telegram bu sefer bombayı patlattı, WhatsApp'ı falan unutun bu özelliğin eşi yok

Bu yeni adımla birlikte, Telegram, işletmelerin müşteri ilişkilerini daha etkin bir şekilde yönetmelerine ve ekipler arası iletişimi güçlendirmelerine olanak tanıyacak araçlar sunuyor. İşletmeler için tasarlanmış bu özellikler, Telegram'ın kullanım alanını genişleterek, kullanıcıların ihtiyaçlarına daha iyi cevap verme hedefini ortaya koyuyor.

Telegram, işletmelere yönelik sunduğu yeni özelliklerle iletişim platformlarında rekabete yeni bir soluk getiriyor. WhatsApp gibi uygulamaların hakim olduğu piyasada fark yaratmayı hedefleyen Telegram, artık işletmelerin müşterileriyle iletişimini kolaylaştıracak çeşitli araçlar sunuyor. Kullanıcılar, hesaplarını işletme hesabına dönüştürerek, müşterilerin kendilerini bulmalarını ve iletişim kurmalarını kolaylaştıracak özelliklere erişebilecek. İşletmeler, profil sayfalarında çalışma saatlerini gösterebilir ve konumlarını harita üzerinde sabitleyebilirler. Böylece müşteriler, işletmenin açık olup olmadığını ve ne zaman kapandığını kolayca görebilir.

Telegram bu sefer bombayı patlattı, WhatsApp'ı falan unutun bu özelliğin eşi yok

İşletmeler ayrıca, boş sohbetlerde ürün ve hizmet bilgilerini sergileyebilecekleri başlangıç sayfasını özelleştirebilirler. Bu, müşterilere iletişime geçmeden önce neler sunulduğuna dair bir ön izleme fırsatı tanır. Birden fazla sorguya hızlı yanıt vermek amacıyla, Telegram İşletme hesapları, hızlı yanıtlar olarak gönderebilecekleri önceden hazırlanmış mesajları oluşturup kaydedebilirler. Ayrıca, müşterilerle iletişim kurarken otomatik olarak gönderilen selamlaşma ve dışarıda mesajları da önceden yazabilirler. İşletmeler, müşterileriyle sohbet etmek için bir Telegram Botu kullanabilirler, ancak hepimiz insan bir müşteri hizmetleri temsilcisiyle konuşmak isterken bir robotla konuşmanın ne kadar sinir bozucu olabileceğini biliyoruz. Tüm bu özellikler ücretsiz olmakla birlikte, ayda 5 dolar olan bir Telegram Premium hesabı gerektiriyor.

Telegram, işletmelere yönelik özelliklerini tanıtmanın yanı sıra, kanal sahiplerine kanallarında görüntülenen reklamlardan elde edilen gelirin yüzde 50'sini, en az 1.000 abonesi olduğu sürece vereceğini de duyurdu. Şirket kurucusu Pavel Durov tarafından daha önce paylaşılan bilgilere göre, Telegram mali açıdan iyi durumda ve bu kadar cömert olabilir. Durov, mesajlaşma uygulamasının gelecek yıl karlı hale gelmesini beklediğini ve şu anda bir halka arzı (IPO) keşfettiklerini The Financial Times'a söyledi.