X, şikayetlerin ardından yanlış cinsiyetlendirme politikasından geri adım atıyor

X, bir kez daha, ölü isimlendirme ve yanlış cinsiyetlendirmeyle ilgili kurallarını hiçbir açıklama yapmadan sessizce değiştirdi.

X, şikayetlerin ardından yanlış cinsiyetlendirme politikasından geri adım atıyor

Son değişiklikle birlikte, "yerel yasaların gerektirdiği" durumlar dışında, X'teki kişileri yanlış cinsiyetlendirme veya ölü isimlendirme konusunda herhangi bir ceza olmayacak gibi görünüyor.

İlk olarak Mashable tarafından fark edilen güncelleme, X'in, Twitter'ın nefret dolu davranış kuralları kapsamına giren eski politikasının bazı yönlerini yeniden uygulamaya koymasının ardından geldi. Elon Musk'un devralınmasından önce Twitter, hedefli ölü isimlendirmeyi ve yanlış cinsiyetlendirmeyi yasaklamıştı. Şirketin kurallarının bu bölümü geçen nisan ayında ortadan kalktı. Daha sonra, geçen hafta ArsTechnica, politikanın sessizce güncellendiğini ve X'in "kişiye kendisi için kullandığından farklı bir isimle hitap etmek için kasıtlı olarak farklı zamirler kullanan veya birisinin cinsiyet değişiminden önceki adını kullanan gönderilerin görünürlüğünü azaltacağını" belirtmek üzere güncellendiğini belirtti.

X, şikayetlerin ardından yanlış cinsiyetlendirme politikasından geri adım atıyor

X'teki diğer değişikliklerin çoğunda olduğu gibi, şirketin kuralları düşünülmüş bir süreçten ziyade Musk'ın kaprislerine göre bir düzenleme yapılıyor gibi göründüğünden, politika hakkında önemli bir kafa karışıklığı var. Bu, Musk'un geçen haftaki değişiklikle ilgili olarak birçok şikayet almasıyla son birkaç günde ortaya çıktı.

X, politikaya veya politikanın birkaç gün içinde neden iki kez değiştirildiğine ilişkin yorum talebine yanıt vermedi. Ancak Musk'un trans karşıtı olduğu, tacize uğrayan insanlara sempati duyduğu biliniyor. Şirketi devraldıktan sonraki ilk hamlelerinden biri, şirketin önceki nefret dolu davranış politikasını ihlal ettiği için yasaklanan bazı hesapları yeniden etkinleştirmek oldu. Ayrıca zamirlerini belirten insanlarla defalarca alay etti ve X personelini, şirketin "erişim değil ifade özgürlüğü" politikasını transfobik bir belgesele uygulamaya çalıştıkları için alenen eleştirdi.