Ritera M-446 telsiz inceledik (video)

Bu videoda hem bireysel hem de kurumsal iletişim ihtiyaçları için kullanılabilecek Ritera M-446 telsizi inceliyoruz.

Ritera M-446 telsiz inceledik (video)

İletişim denince akla ilk gelen cihazlar artık cep telefonları. Ama onlar çıkmadan önce hatırı sayılır bir kitlesi olan telsizler uzun yıllar bizlere hizmet etmişti. Teknolojinin gelişmesiyle ve tabana yayılmasıyla beraber ikinci planda kalan ve meraklısına hitap eden cihazlar haline gelen telsizler halen belli alanlarda iletişim için kullandığımız cihazlar. 

Özellikle restoran, kafe, fabrika, site gibi alanlarda kullanılan el telsizleri, trekking, doğa yürüyüşü, kamp gibi bireysel alanlarda da tercih ediliyor. Deprem gibi acil durumlarda da kullanılabilen telsizlere güzel bir örnek olan Ritera M-446 lisanssız olarak sahip olunabilen bir model. 

Ritera M-446 telsiz inceledik (video)

Küçük bir model olan bu el telsizi darbe ve dış etkenlere karşı dayanaklı bir tasarımla geliyor. 16 kanallı bir ürün olan Ritera M-446'yı kurumsal olarka satın aldığınızda istediğiniz bir kanalı kendinize özel olarak şifreli hale getirebiliyorsunuz. Açık kanallı bir yapıya sahip olan ürün bu sayede fabrika, site gibi güvenliğin sağlanması gereken alanlarda kullanılabiliyor. 

Üzerinde 1200 mAh pili bulunan telsizin şarj işlemi kutusundan çıkan ve cep telefonları şarjı için de kulanılan adaptör ve microUSB kablosu ile yapılıyor. Bu önemli bir artı. Arazide ya da elektriğin olmadığı yerlerde harici bir powerbank ya da araç çakmak adaptörü ile bile şarj edebiliyorsunuz. 

Ritera M-446 telsiz menzili

Telsizin menzili açık ve engebesiz arazide 15 km'ye kadar çıkabiliyor. Ancak İstanbul gibi yoğun yerleşimin olduğu bir şehirde bu mesafe en fazla 2 km oluyor. Hatta etrafta çok fazla sinyal kesecek cihaz varsa (büyük jenaratör, baz istasyonu vb gibi) menzil 300-500 metreye kadar düşüyor. Bu gayet normal. Zaten bu boyutta bir cihazın İstanbul gibi bir büyükşehirde menzilinin çok uzun olmasını beklememek gerekiyor. 

Ritera M-446'nın kullanımı zor değil: Kutusundan çıkarıp şarj ettikten sonra açıp kullanmaya başlıyorsunuz. Eğer iki kişi arasında iletişim kuracaksanız haliyle iki tane edinmeniz gerekiyor. Etrafta başka telsizler varsa ve siz de onlarla iletişim kuracaksanız tek bir tane de yeterli. 

Telsizin ses kalitesi yeterli seviyede. İsterseniz haricen satın alacağınız kulaklık ve mikrofon aksesuarı ile de kullanabiliyorsunuz. Kutusundan çıkan bel klipsini de takarsanız telsizi belinize takarak da kullanabilirsiniz. 

Aydınlatma özelliği de var

Telsizin üzerinde bir adet LED lamba bulunuyor. Bu LED lambayı sürekli yanacak ya da yanıp sönecek şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Acil durumlarda iş görecek güzel bir özellik. 

Ritera M-446 nerelerde ve hangi durumlarda kullanılabilir?

Bu telsizi, restoran, kafe, fabrika, site, tatil köyü ve benzeri alanlarda güvenlik ve iletişim için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kurumsal anlamda bu kullanımlarının dışında bireysel olarak kamp yaparken, doğa yürüyüşlerinde iki veya daha fazla araba ile yola çıkıldığında iletişim için kullanılabilecek güzel bir cihaz. 

Tek bir ürünün fiyatının biz bu testi yaptığımız tarihte 230-250 TL aralığında değiştiğini belirtiyor ve sizleri inceleme videomuzla başbaşa bırakıyoruz. 

Ritera M-446 el telsizi ile ilgili merak ettiklerinizi aşağıdaki yorum bölümünde bizlerle paylaşabilirsiniz.