Japan Airlines, Çin merkezli Unitree Robotics ve UBTECH Robotics şirketlerinin ürettiği humanoid robotları havalimanı operasyonlarında test etmeye başladı. G1 ve Walker E modelleri, Japonya'nın işçi kıtlığı sorununun çözümü için Haneda Havalimanı'nda bagaj taşıma görevleriyle deneme yapacak.
Pilot programda kullanılacak Unitree G1 robotun fiyatı tabanlı model için 13.500 dolar'dan başlıyor. Geliştirilmiş massal üretim sayesinde Çin üreticileri maliyetleri düşürmüş olsa da, humanoid robotlar halen tipik olarak on binlerce dolar birim fiyata mal oluyor. Havalimanında robot ve insan işçilerin yan yana çalışması, iki dakikada bir uçak inen Haneda'da yeni güvenlik riskleri ortaya çıkaracak. Pilot projenin ilk aşamasında robotların en güvenli şekilde çalışabileceği alan belirlenmesi planlanıyor.
Japonya'nın İşçi Kıtlığı Sorunu
Japonya'daki havalimanları, kargo ve yer personeli eksikliğiyle ciddi sorunlar yaşıyor. 2019 ve 2023 arasında ülke çapında yer personeli sayısı 26.300'den 23.700'e düştü. Aralık 2023'te Tokyo'nun Narita Havalimanı, personel eksikliği nedeniyle haftalık talep edilen uçuşların yüzde 30'dan fazlasına yanıt veremedi.
Robotik yardımın maliyet etkinliği, işçi kıtlığıyla mücadele eden havalimanları için cazip bir çözüm sunuyor. Yapılan gösteride robotlar metal kargo konteynerlerine doğru hareket ediyor ancak konteyneri taşıyabilmek için insan işçinin konveyörü başlatması gerekmiş. Bu nedenle robotların insan işçilerle eşit verimlilikle çalışabilmesi için daha gelişmiş özelliklere ihtiyacı var.