2022 yılının en iyi ücretsiz VPN uygulamaları!
Günümüzün olmazsa olmaz uygulamalarından biri olan VPN için ayrı başlık açıyoruz. Peki bu kategorideki en iyi ücretiz uygulamalar hangileri? İşte bu sorunun yanıtı.
Yerli kullanıcılar ülkemizde gün geçtikçe artan internet kısıtlamaları sebebiyle çareyi VPN adı verilen Özel Sanal Ağlar’da arıyor.
Hâl böyle olunca biz de sizler için en iyi ücretsiz VPN uygulamalarını araştırdık. Dilerseniz başlayalım !!!
ProtonVPN Free
Listemizin ilk sırasını gerçekten deneme vs. demeden tek kuruş ödemeden sınırsız içerik sağlayan ProtonVPN Free ye ayırdık. Windows, MAC, Android, IOS ve Linux destekleri sunan bu yazılımda gerçekten hiçbir aylık ücret ödemeden tam gizlilik içerisinde verilen 3 farklı ülkenin sunucularına erişim mümkün. Bu ülkeler ABD, Japonya ve Hollanda. Uygulamanın tek dezavantajı ücretsiz sürümün tek bir cihaz için kullanılabilir olması
Privado VPN Free
Listemizin 2. sırasını hiçbir aylık ücret talep etmeden aylık 10 GB veri imkanı sunan Privado VPN Free’ye ayırdık
12 farklı ülkenin server’ına erişim imkanı ile Proton VPN’e göre daha geniş bir seçenek yelpazesi sunan Privado VPN aylık 10 GB kotasıyla liderliği Proton VPN’e kaptırmış vaziyette.
İsviçre menşeli yazılım İsviçre’nin yanı sıra ABD, Kanada, Meksika, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda sunucularına erişim imkanı sağlıyor.Windows, Mac , Android ve IOS desteği sunan yazılım servis desteği sorunları ve yüksek hızlarda yaşanan bazı sorunlar ile puan kaybediyor.
Hotspot Shield Free VPN
Listemizin 3. Sırasında anında başlamanızı sağlayan kullanımı kolay Hotspot Shield Free VPN yer almakta.Ücretsiz desteğinde sadece tek bir ülke desteği ve günlük 500 MB veri kotası handikapları Hotspot Shield’in 3. sıraya gerilemesinin sebepleri.
Buna rağmen rakiplerine göre kolay kurulum ve kullanımı ile yüksek hızlarda sorunsuz çalışması da yazılımın avantajları arasında. Toplamda aylık 15 GB kullanım kotası benim için yeterli derseniz aradığınız VPN Hotspot Shield olabilir.