Microsoft Teams üzerinde oluşturduğu sanal toplantı platformu Mesh’i kullanıma sunuyor

Microsoft, ekip çalışmalarını bir üst seviyeye taşıyan Mesh ile sanal toplantı dünyasına yenilik getiriyor.

Microsoft Teams üzerinde oluşturduğu sanal toplantı platformu Mesh’i kullanıma sunuyor

Teams platformuna entegre edilen bu yeni özellik, kullanıcıların etkileşimini artırırken, uzaktan çalışmanın sınırlarını zorluyor. Mesh, gerçek zamanlı iş birliğini ve takım ruhunu güçlendirmeyi amaçlayarak, sanal toplantıları daha etkili ve verimli hale getirme vaadiyle dikkat çekiyor.

Çalışma dünyası hızla değişirken, birçok kuruluş çalışanlarının ofislere dönüşünü teşvik ederken, Microsoft farklı bir yaklaşım öneriyor. Şirket, çalışanların fiziksel olarak ayrı yerlerde bulunsalar bile, avatarları aracılığıyla aynı sanal ortamda buluşabildikleri yeni bir “hibrit” çalışma modelini tanıttı. Microsoft Mesh adı verilen bu özellik, Microsoft Teams üzerinden güçlendiriliyor ve çalışanların daha etkileşimli ve dâhil edici toplantılar yapmasına olanak tanıyor.

Mesh, Accenture gibi danışmanlık firmaları ve Takeda gibi ilaç sektörüne odaklanmış şirketler tarafından test edildi. Takeda’nın baş teknoloji sorumlusu Leo Barella, fiziksel ofis ortamındaki öğle yemeği sohbetleri, koridor buluşmaları ve kahve sohbetlerinin iş başarısı ve çalışan mutluluğu için kritik öneme sahip olduğunu belirtti. Barella’ya göre, Mesh sayesinde gerçekleştirilen toplantılar daha işbirlikçi ve dâhil edici hale geldi.

Microsoft Teams üzerinde oluşturduğu sanal toplantı platformu Mesh’i kullanıma sunuyor

Mesh, şirketlerin bilgilendirici videolardan logolara kadar her şeyi ekleyebileceği, kodlama bilgisi gerektirmeyen önceden hazırlanmış alanlar sunuyor. Bu sanal dünyalar Unity üzerinden, Microsoft’un 2D ve 3D geliştirme platformu aracılığıyla daha da özelleştirilebiliyor. Örneğin, bir işveren her zaman yapmak istediği bir çekilmezeyi sanal olarak yaratabilir ve tüm çalışanların avatarlarını davet edebilir.

Şu anda Microsoft Mesh yalnızca masaüstü bilgisayarlarda ve daha sürükleyici bir deneyim arayan çalışanlar için Meta Quest VR cihazlarında kullanılabiliyor. Microsoft, iş veya kurumsal plana sahip herkese altı ay ücretsiz deneme imkanı sunuyor. Aksi halde, fiyatlar Microsoft Teams Essentials için aylık kullanıcı başına 4$’dan, Microsoft 365 E5 için aylık kullanıcı başına 57$’a kadar değişiyor.

Bu yenilikçi yaklaşım, fiziksel ve sanal dünyayı birleştirerek, çalışanların bir araya gelme şeklini yeniden tanımlıyor ve hibrit çalışma modelinin geleceğine dair önemli bir adım atıyor. Microsoft Mesh, özellikle pandemi sonrası dönemde çalışma biçimlerinin evrim geçirdiği bir zamanda, şirketlere ve çalışanlarına yeni ve esnek çözümler sunuyor.