Sahte Windows 8 iddiasına cevap geldi

Sahte Windows 8 olayı hakkında karşı taraf bilgilendirme yazısı yayınladı.

Sahte Windows 8 iddiasına cevap geldi

Geçtiğimiz günlerde İsviçre Gümrüğü ile irtibata geçip, suç duyurusunda bulunarak Microsoft, el konulan Windows COA etiketlerinin sahte olduğunu söyledi. Etiketlerin üzerinde bulunan seri numaralarının hiçbir zaman orijinal bir Microsoft ürünü üzerinde kullanılmadığı ve üzerinde basılı bulunan ürün anahtarları ile uyumlu olmadığı gerekçesi ile 2012 Aralık ayında Bülent Kozaklı tarafından İstanbul'dan, Avusturya'ya Monika Kozaklı adına yollanan 100'ün üzerinde sahte Microsoft Windows Orijinallik Sertifikası'na (COA) el koyulduğu açıklanmıştı. Bülent Kozaklı'nın avukatı Av. Sefa KARCIOĞLU tarafından yapılan karşı açıklamada, Microsoft'un konuyu çarpıtarak, kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği iddia edildi ve bu konuyla ilgili olarak aşağıda bulunan basın bildirisi yayınlandı.

1361444420_microsoft.jpg

AV. SEFA KARCIOĞLU: MICROSOFT KONUYU ÇARPITMAKTA VE HAKSIZ SUÇLAMADA BULUNMAKTADIR

"Yazılım firması tarafından piyasaya sürülerek, bedeli tüketiciden tahsil edilmiş bir ürün üzerinde artık yazılım firmasının hiçbir hak sahipliği yoktur"

Microsoft tarafından 21 Şubat 2013 günü yapılan basın açıklamasında; İsviçre Gümrüğü'nün, 2012 Aralık ayında Bülent Kozaklı tarafından İstanbul'dan, Avusturya'ya Monika Kozaklı adına yollanan 100'ün üzerinde sahte Microsoft Windows Orijinallik Sertifikasına (COA) el koyduğunu iddia etmiştir. Microsoft yetkilerinin de açıklamalarının yer aldığı bildiride, "bu durumun haksız rekabet olduğu ve marka haklarının zarar gördüğü" şeklinde açıklamalara yer verilmiştir.

İlgili basın açıklamasında adı geçen Bülent Kozaklı'nın avukatı Av. Sefa KARCIOĞLU tarafından yapılan karşı açıklamada, Microsoft'un konuyu çarpıtarak, kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğinin altı önemle çizilmektedir. Microsoft'un Bülent Kozaklı'ya karşı Almanya'da açtığı "2. El Yazılım Satışı" davasını kaybetmesi sonrasında izlediği bu strateji, şuan Türkiye'de devam eden davayı etkilemek adına yürütülen bir çalışma olarak değerlendirilmektedir. Microsoft şirketi daha önce Almanya'da kaybettiği ve şuan Türkiye'de devam eden davalar nedeniyle, basın açıklamasında Türkiye'deki muhatabı Verisil Bilgisayar'ın adını geçirmeyip, kişisel haklarını göz ardı ederek Bülent Kozaklı'ya dair haksız suçlamada bulunmaktadır.

Av. Sefa KARCIOĞLU: "2. el yazılım satışı, sahte ürün satmak değildir"

Öncelikle belirtmek isteriz ki, vekili olduğum Bülent Kozaklı'nın oğluna ait Verisil Bilgisayar Ltd. Şti., 2. El Orijinal (gerçek) yazılım alım satımı ile ilgilenen bir şirket olup, dünyanın birçok yerinde faaliyet göstermektedir. Microsoft firması ise, Verisil Bilgisayar'ın orijinal 2. El yazılım alıp satmasını engellemek için her yola başvurmaktadır. Microsoft öncelikle Bülent Kozaklı'nın Almanya'da 2. El yazılım satmasını engellemek için vekil eden aleyhine dava açmış ve bu davayı kaybetmiştir. Vekil eden şirket, Microsoft'a ait yazılımların 2. El ürün olarak alım satımının Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, Marka Kanunu, Haksız Rekabet Hükümlerinin de yer aldığı ilişkin Türk Ticaret Kanunu, Uluslararası Anlaşmalar ve Lisans Sözleşmeleri dahil her hangi bir yasal düzenlemeye aykırı olup olmadığının tespiti için İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemelerinde dava açmış olup, marka itibarının zedelenip zedelenmediğine ilişkin İstanbul Anadolu Fikri Ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde de devam eden bir dava vardır.

Ancak Microsoft davaların seyrini etkilemek, 2. El orijinal ürünler alım satımının, sahte ürün satmakla aynı şey olduğu şeklinde kamuoyunda yanlış bir algı uyandırmak için, derdest davaların konusu hakkında açıklamalarda bulunarak, TCK m 288'de yer alan "Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs" suçunu işlemektedir.

Önemle belirtmek isteriz ki, sahte COA etiketili bir ürünün satılması ile orijinal bir yazılımın ikinci el ürün olarak satılması birbirinden farklıdır. Yazılım firması tarafından piyasaya sürülerek parası tüketiciden tahsil edilmiş bir ürün üzerinde artık yazılım firmasının hiçbir hak sahipliği yoktur. Nitekim bu husus Avrupa Adalet Divanı Mahkemesi'nin 03.07.2012 tarihinde verdiği C-128/11 Nolu "UsedSoft GmbH v Oracle International Corp." kararı ile tescillenmiştir.

Microsoft ise, Türk mahkemelerinde Verisil Bilgisayar tarafından aleyhine açılmış ve devam eden davayı etkileyebilmek adına, aslı astarı olmayan haberler ile kamuoyu oluşturmaya çalışmakta ve vekil edene suçlamada bulunmaktadır.

Açıkça belirtmek isteriz ki, vekil eden Bülent Kozaklı, hiçbir zaman sahte ürün satmamış, Monika KOZAKLI denilen şahsa herhangi bir kargo göndermemiştir. Bunun aksini iddia eden Microsoft'u, iddiasını ispata davet ederiz. Diğer taraftan, Microsoft'un açıklamalarının ardından konu ile ilgilendiğimizi ve gerçeğin ortaya çıkması için İsviçre Gümrük Müdürlüğü ile irtibata geçtiğimizi beyan eder, ortaya çıkan sonucu kamuoyu ile paylaşacağımızı beyan eder, kamuoyunun takdirine sunarız.