Aselsan rekora doymuyor

ASELSAN'ın net karı, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 100 arttı.

Aselsan rekora doymuyor

Türk Silahlı Kuvvetlerinin haberleşme cihaz ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kurulan ASELSAN, yurt içi ve yurt dışı satışlarını artırmaya devam ediyor. Şirketin, yılın ilk yarısı itibariyle net satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 arttı. ASELSAN'ın dönem net karı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 99 artarak 199 milyon lira oldu. Şirketin özkaynakları ise Aralık 2013'e göre yüzde 11 artış gösterdi.

ASELSAN'ın yaklaşık 9,4 milyar lira tutarında imzalanmış uzun vadeli siparişleri bulunurken, söz konusu siparişler 2024'e kadarki dönemi kapsıyor. Şirket, gerek yurt içi gerekse yurt dışında satışlarını büyük oranda silahlı kuvvetlere ve resmi kuruluşlara yapıyor.

1409251300_img20140828213422.jpg

Orta ve uzun vadede, hükümetlerin savunma bütçelerindeki teçhizat alımlarında büyük çaplı kesintiler yapması, şirketin satışlarını etkileyebilecek. Türkiye'de son dönemde savunma harcamalarında olası kesintilerin teçhizat kalemi yerine personel ve lojistik gibi diğer kalemlerden yapılmasının beklendiği ifade edilen rapora göre, bu tip gelişmeler, ileri teknoloji ile üretilen ekipmanlara duyulan ihtiyacı artıracağından, şirket için yeni fırsatları da beraberinde getirebilecek.