Nexus Cihazlara Android 5.0 Lollipop'u OTA üzerinden yükleme yöntemi!

Nexus cihazlarınıza Android 5.0 güncellemesi OTA üzerinden geldi mi? Gelmediyse bu yöntemi kullanarak Nexus cihazlarınızı güncelleyebilirsiniz. Yöntem sadece nexus cihazlarda işe yarıyor! [Yükleme yöntemi]

Nexus Cihazlara Android 5.0 Lollipop'u OTA üzerinden yükleme yöntemi!

Google nihayet geçtiğimiz gün itibariyle Android 5.0 Lollipop güncellemesini Nexus cihazları için kullanıma sundu. Ancak Ülkemizde dahil olmak üzere bir çok kullanıcıya güncelleme ulaşmış değil.

1415999952_img20141114231302.jpg

Android Lollipop güncellemesinin OTA yoluyla yayınlanmasını bekleyemeyen kullanıcılar çoktan PC yardımıyla cihazlarına güncellemeyi yüklemiş durumda. Google'ın insafına kaldığımız şu günlerde çoğu Nexus kullanıcıları Ayarlar -> Telefon / Tablet Hakkında> - Sistem Güncellemeler i bölümünü ziyaret ediyor. Bir Nexus 5 kullanıcısı olarak bu durumdan sıkılmış durumdayım.

1415999972_img20141114231453.jpg

Neyse ki, Google'ın gühcelleme sistemini kandırmanın bir yolu var. İnandırıcı gelmedi mi? Öyleyse deneyin ve sonucu görün! Aşağıda vereceğim yöntemi uygulayarak sizde Nexus cihazlarınıza Android 5.0 güncellemesini OTA üzerinden zorla da olsa cihazınıza getirtebilirsiniz. 

Ben aşağıdaki aşamaları uygulayarak güncellemeyi almayı başardım. İşleme başlamadan önce AYARLAR/UYGULAMALAR/TÜMÜ deyin ve yukarıdaki 3 noktadan "Uygulama tarcihlerini sıfırla" yı seçip onaylayın ve aşağıdaki yöntemi deneyin.

1-Cihazınızı uçak moduna alın ve WİFİ'yi açın.

2-Cihazınızda “Ayarlar -> Uygulamalar -> Tümü

3-Google Hizmetleri Çerçevesi” uygulamasını seçin.

4-“Verileri temizle” bölümünü tıklayarak verileri kemizleyin.

5-Ardından üst bölümde yer alan “Durdurmaya zorla” bölümünden uygulamayı durdurun. "Bildirimleri göster" seçeneği işaretli olsun.

6-Cihazınızı kapatıp tekrar açın

6-Uçak modunun ve Wi-Fi açık olduğunu kontrol edin.

7-Tekrar uygulamalar bölümünden Google hizmetleri çerçevesi uygulamasını seçin.

8-Uygulamanın verilerini temizleyip tekrar durdurmaya zorla butonuna tıklayın.

9- Geri giderek “Ayarlar -> Telefon / Tablet Hakkında -> Sistem Güncellemeleri-> Şimdi kontrol et” yolunu takip edin.

10-Güncellemenin kısa süre içerisinde size ulaşması gerekiyor. 


1416037207_hangi.jpg

1416037215_neymar.jpg