LG G2 için Root ve TWRP Recovery yükleme işlemi

LG G2'de Root ve Recovery işlemlerini yaparak değişim yapma zamanı geldi sanırım.

LG G2 için Root ve TWRP Recovery yükleme işlemi

2013 yılına damga vuran telefonlardan biri olan LG G2, tanıtımı üzerinden bir yılı aşkın süre geçmesine rağmen hala popülerliğini koruyan modellerin başında geliyor. 32GB’lik sürümü 1.200-1.250 lira seviyesine gerileyen telefon, geçtiğimiz yıl da fiyat/performans noktasında diğer amiral gemisi modellerin arasından sıyrılmıştı.

LG yaklaşık bir yıl sonra G3 modelini duyurdu. G2’nin tasarımını büyük oranda devam ettirilirken, teknik özellikler noktasında da kayda değer bir gelişim sağlandı. LG G3’le birlikte Güney Koreli üretici arayüzde kökten bir değişime gitti. Daha modern, zarif, basit ve pastel renklerin ön planda olduğu bir arayüz benimseyen LG’nin G3’te Optimus arayüzünü bir hayli sadeleştirdiğini gördük.

LG G3’ün kullanıcılarla buluşmasının ardından yeni arayüzün LG G2’ye uyarlanması pek de zor olmadı. Geliştiriciler kısa süre içerisinde G3’teki yazılımsal tüm içerikleri G2’ye taşımayı başardı. Kısa süre içerisinde G2’yi G3 yapan ROM’un yükleme talimatını sizlere aktaracağız, ancak öncesinde LG G2’ye bazı müdahalelerde bulunmamız gerekiyor.

Bildiğiniz gibi mobil cihazlara özel ROM’lar yükleyebilmek için özel bir Recovery modunun (TWRP, CWM vb) kurulması gerekiyor. Bu modlar sayesinde telefonun sistemini yedekleyebilir, telefon için hazırlanan ZIP uzantılı tüm dosyaları yükleyebilirsiniz.

Bu yazımızda LG G2’ye TWRP Recovery modunun nasıl kurulduğunu anlatmaya çalışacağım. İlk olarak yapacağınız bu işlemin telefonunuzu garanti kapsamı dışına çıkardığını hatırlamak istiyorum. Yükleme talimatı esnasında hatalı bir işlemde telefonunuzun yazılıma sorun verebilirsiniz. Lütfen bu durumu bilerek işlemleri yapmaya kalkışın. İki farklı yükleme talimatı aktarıyoruz.

Yükleme Talimatı 1

1. Adım: Towelroot uygulamasını buradan ya da indirerek LG G2'nin hafızasına atıyoruz. 

2. Adım: Telefonunuzda "Ayarlar> Güvenlik> Bilinmeyen Kaynaklar" özelliğini aktif duruma getirin. 

3. Adım: Telefonuzda bulunan Dosya Yöneticisi ya da üçüncü parti bir dosya yönetisi yardımıyla "Towelroot" uygulamasını yükleyin. "Google bu uygulamayı yüklememenizi önerir" şeklinde bir uyarı karşınıza çıkabilir. Siz "yine de yükle" seçeneğini tıklıyorsunuz. Son olarak "make it ra1n" seçeneğini tıklıyarak LG G2'ye Root yetkisi kazandırıyoruz. 

1411413731_1.png

Root işleminin ardından şimdi TWRP Recovery modunun yüklenmesine sıra geldi.

4. Adım: Buradan ya da buradan D802_AutoRec.apk uygulamasını indiriyoruz. 

5. Adım: Uygulamayı indirdikten sonra telefon hafızasına atıyoruz. Root işleminde olduğu gibi indirdiğimiz dosyayı herhangi bir dosya yöneticisi aracılığıyla kuruyoruz. 

6.Adım: Kurulum işleminde uygulama zaten bizi yönlendiriyor. Ekranda "Flash Recovery" butonunu tıkladıktan sonra LG G2'ye TWPR yükleme işlemi sonra eriyor. Dilerseniz yükleme sonrası hemen Recovery moduna geçersiniz ya da dilerseniz yüklemeden çıkabilirsiniz. 

1411414061_d1d5b5edb72c13c6d72754354cf18816240true720.jpg

 Yükleme Talimatı 2

1. Adım: Buradan TWRP recovery'i indirin. İndirdiğiniz ZIP'li dosyayı masaüstüne ya da burada oluşturduğunuz yeni bir klasöre çıkartın. 

2. Adım: Ayarlar> Genel> Geliştirici Seçenekler bölümünden “USB hata ayıklama modunu” aktif duruma getirelim. Eğer Ayarlarda “Geliştirici seçenekleri mevcut değil ise; “Ayarlar> Telefon hakkında> Yazılım bilgileri> Yapım numarasına arka arkaya en az 7 defa tıklayın. "Geliştirici seçenekleri" şimdi görünecektir. 

3. Adım: Ayarlar> Genel> Güvenlik menüsünde “Bilinmeyen kaynaklar” kısmını aktif duruma getirelim. Yine aynı bölümde “Uygulama Doğrula” seçeneğini de pasif duruma yani kapatalım. 

4. Adım: Telefonu bilgisayara bağlayın ve bağlantı seçeneklerinden "yalnızca şarj et" seçeneği seçelim. 

5. Adım: Masaüstüne çıkardığımız ZIP'li klasörde yer alan dosyalar içerisinde recovery.bat uygulamasını çalıştırın. 1 ve 2 şeklinde seçenekler karşınıza çıkacak. Klavyeden 2 diyerek Enter diyelim. Yükleme işlemini başlatmak için bir kez daha Enter’a basın. Yükleme işlemi sonunda Y ve N seçeneklerinden birini seçmeniz istenecek. Y’yi seçerseniz TWRP Recovery menüsüne geçiş yapar; N’yi seçtiğinizde ise telefon normal kullanım moduna geçiş yapar. 

Not: Kısa süre içerisinde LG G2'yi G3'e çeviren özel ROM'un resimli yükleme talimatıyla karşınızda olacağız.