Samsung ve LG'nin yeni amiral gemileri çok yakında!

Samsung ve LG, yeni amiral gemilerini çok yakında Güney Kore'de satışa sunacak.

Samsung ve LG'nin yeni amiral gemileri çok yakında!

Güney Kore’den kaynaklardan gelen bilgilere göre, Samsung ve LG önümüzdeki aylarda yeni amiral gemisi akıllı telefon başlatmak için hazırlanıyor. Gelen bilgilere göre üç yerel operatör SK Telecome, LG Uplus ve KT,225Mbps gibi yüksek hızda indirme sunan LTE-A özellikli bu akıllı telefonları piyasaya sürecek.

Yeni mobil ağ teknolojilerini destekleyen bir donanım güncellemesi şimdiye kadar duyulmamış bir şey değil. Daha önce Samsung, Galaxy S4’ün yayımlanmasından sonra bir Snapdragon 800 işlemci ile Galaxy S4 LTE-A modelini başlatmıştı.  Aynı zamanda LG, Mayıs ayında düzenlediği bir basın toplantısında bu yeni ağ teknolojisi ile bir akıllı telefon piyasaya süreceğini ima etmişti.

Şimdiye kadar Samsung’un Galaxy F (Galaxy S5 Prime) adında QHD ekranlı metal kasalı bir akıllı telefon duyuracağı yönünde bilgiler gelmişti. Bu cihazın, Samsung’un yüksek hızlı LTE-A teknolojisine sahip çıkaracağı cihaz için en olası aday gibi görünüyor.

1402914653_qualcomm-snapdragon-805-vs-800-specs-1.jpg

Endüstri kaynaklarına göre, yeni Samsung cep telefonunda QHD (2560 × 1440) "ultra-yüksek çözünürlüklü ekran" yerine, 4K "UHD" ekran ile yeni genişbant LTE-A ağı destekleyen bir işlemci yer alacak.

LG’nin yeni amiral gemisi hakkında ise çok az bilgi bulunuyor. Tek bilinen şey LG G3’ün LTE-A ağ hızlarını destekleyen yükseltilmiş bir versiyonunun geleceği.

Donanım özellikleri çok fazla bilinmeyen cihazların 300Mbps LTE hızında modem desteği yerleşik olarak üretilen Qualcomm Snapdragon 805 işlemci yer alacağı düşünülüyor. Galaxy S5 ve LG G3 modellerinde maksimum 150Mbps hızı destekleyen Snapdaragon 801 işlemci bulunuyor.

Güney Kore için gelecek olan bu modellerin dünya çapında satışa sunulup sunulmayacağı henüz bilinmiyor.