Android için Whatsapp artık çok güvenli

WhatsApp aniden Android'in en güvenli mesajlaşma platformlarından biri haline geldi.

Android için Whatsapp artık çok güvenli

Facebook Whatsapp’ın sahibi olabilir ancak, güvenlik açısından Whhatsapp Facebook Messenger’ı geride bırakıyor. WhatsApp, Android kullanıcıları arasında gönderilen iletiler için uçtan uca şifreleme sistemi için düğmeye bastı ve bu hareketi mesajlaşma platformları arasında en güvenli uygulama haline getirdi.

Whatsapp en güvenli uygulama olmayabilir ama kesinlikle (şu anda yaklaşık 600 milyon aktif kullanıcıya sahip) kendi boyutunda bir mesajlaşma platformu için en güvenli diyebiliriz. WhatsApp açık kaynak şifreleme kodu ile uygulama güvenliğini artırmak için  Open Whisper Systemsile çalıştı. Uçtan uca güvenlik özelliği olduğu için NSA gibi kurumlar mesajlarınızı deşifre edemez. Çünkü uçtan uca şifreleme özelliği gönderici ve alıcı arasında gerçekleşen mesajların şifreli olarak saklanmasını sağlıyor. Yani WhatsApp mecbur kalsa dahi mesajlardaki şifreyi kaldıramıyor.

1416470325_whatsapp.jpg

Whatsapp’ın güvenlik için Open Whisper Systems ile çalışması uzun süredir devam eden bir projeydi ve Facebook Whatsapp’ı almadan 6 ay önce bu proje başlatılmıştı. Bu girişim WhatsApp tarafından büyük bir hareket ve tüm dünyada oldukça fazla insanlar tarafından kullanılan bir mesajlaşma sistemi için çok etkileyici bir özellik.