Android tabanlı bir saat arıyorsanız bu fırsatı kaçırmayın!

Akıllı saat pazarındaki önemli isimlerden biri olan Samsung, yeni nesil Galaxy Watch modellerini kısa süre önce satışa sundu.

Akıllı saat pazarındaki önemli isimlerden biri olan Samsung, yeni nesil Galaxy Watch modellerini kısa süre önce satışa sundu. Bu yıl satışa sunulan Galaxy Watch modellerindeki en önemli değişken, saatin işletim sistemi diyebiliriz.

Teknoloji gündemini az çok takip edenlerin de bildiği üzere Galaxy Watch serisinde Tizen işletim sistemi kullanılıyordu. Fakat Samsung bu yıl aldığı kararla Tizen yerine WearOS'i kullandı.

Genel olarak bakıldığında Galaxy Watch 4 işletim sistemi açısından Tizen'i andıran bir yapıya sahip. Yani saatin WearOS üzerinde yükselmesi ortaya büyük bir farklılık çıkarmamış.

Bu anlamda işletim sisteminin Tizen temalı bir WearOS olduğunu söyleyebiliriz. Öte yandan Galaxy Watch 4'te normal bir akıllı saatte yer alan tüm özellikler bulunuyor. Yani sağlık verileri takibinden, spor etkinliklerine kadar pek çok mod mevcut.

Android tabanlı bir saat arıyorsanız bu fırsatı kaçırmayın!

Ayrıca saat yüzme gibi aktivitelerde kullanmak için de uygun bir yapıda. Samsung Galaxy Watch 4'te EKG çekme özelliğine de yer vermiş. Fakat bu özellik şimdilik ülkemizde kullanılamıyor.

Önümüzdeki süreçte belki bu özelliği Türkiye'de de kullanabiliriz. Hatırlanacağı üzere Apple Watch'ta yer alan EKG özelliği de ilk etapta kullanılabilir değildi. Galaxy Watch 4 üzerinden telefon görüşmeleri yapabiliyorsunuz.

Bunun yanı sıra gelen mesaj ve bildirimleri cevaplama imkanınız da var. Samsung cevaplamalar için bir klavye arayüzü eklemeyi de ihmal etmemiş. Elbette küçük saat ekranında klavyeden yazmak çok da kolay olmayabiliyor.

Eğer saat hakkında kafanıza takılan sorular varsa yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Karşınızda yeni nesil Apple Watch! Tamamen yeni bir tasarım
Apple Watch 7 özellikleri ortaya çıkmaya başladı
Poco’nnun yeni modeli bu özelliği ile herkesi şaşırtacak
Sonraki Haber