Samsung rakiplerine meydan okudu!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung rakiplerine adete meydan okudu. İşte şirketle ilgili yayınlanan raporun detayları.

Samsung, 2022'nin ilk çeyreğinde Hindistan'ın bir numaralı akıllı saat markasıydı. Ülkede çift haneli güçlü bir büyüme kaydetti. IDC'nin Worldwide Quarterly Wearable Device Tracker'ına göre, Güney Koreli marka akıllı saat kategorisinde yüzde 65 hacim pazar payı kaydetti. Bu arada Samsung, Ocak-Mart ayları arasındaki üç ayda TWS segmentinde yüzde 31 pazar payı elde etti.

Samsung rakiplerine meydan okudu!

Samsung Galaxy Watch 4, akıllı saat segmentindeki büyümenin ana itici gücü oldu. Çeyrek bazında çift haneli bir performans elde etti. Cihaz geçen yıl Ağustos ayında piyasaya sürüldü ve AMOLED ekran, 16GB depolama, vücut monitörü ve çeşitli sağlık sensörleri gibi etkileyici özelliklerle donatıldı. Ayrıca kutudan Wear OS ile çıktı. Samsung, Galaxy Watch4'ün hem çevrimiçi hem de çevrimdışı kanallarda daha geniş bir kullanılabilirliğini sağlayarak kitlelere ulaşmasını sağladı.

TWS kategorisinde Galaxy Buds 2, Samsung için en önemli etkendi. Kulaklıklar da geçen Ağustos ayında piyasaya sürüldü. Samsung'un Galaxy Watch 4 ve Galaxy Buds 2'nin haleflerini önümüzdeki ay düzenlenecek bir etkinlikle piyasaya sürmesi bekleniyor.

IDC raporuna göre Apple, yüzde 22,7 pazar payı ile akıllı saat segmentinde ikinci lider marka oldu. Fitbit, Fossil ve Garmin sırasıyla yüzde 4,7, 3,5 ve yüzde 1,7 pazar payı ile ilk beş listeyi tamamladı.

IDC, akıllı saat olarak nitelendirilen şeyler için biraz farklı kriterlere sahip. IDC'ye göre, üçüncü taraf uygulamaları çalıştırabilen ve bir uygulama mağazasına sahip olan herhangi bir giyilebilir cihaz bir akıllı saattir. IDC, Noise ve BoA'ya göre saatleri temel saatler olarak sınıflandırdı.

Yeni Apple Watch için bir garip özellik... Gerçekten gerek var mıydı?
Xiaomi Mi Band 7 indirimli fiyatı ile satışta! Bayramdan sonra 1000 TL!
Popüler Andorid modeli ChatGPT özelliğine kavuştu, hemen telefonunuzu güncelleyin
Sonraki Haber