Ay kimin? Ayın sahibi aranıyor!

Bu konferansın konusu “Ay'ın sahibi kim?” sorusu oldu.

Köln Üniversitesi Havacılık ve Uzay Hukuku Enstitüsü tarafından düzenlenen konferans,  ilginç bir konuya ev sahipliği ediyor. Bu konferansın konusu “Ay'ın sahibi kim?” sorusu oldu. Ayrıca yüzden fazla hukukçunun katıldığı konferansta, ay ve gezegenlerdeki madenleri çıkarma konusunda herhangi birinin yasal hakkı olup olmadığı da tartışma konusu oldu.

İlginç konferansta konuşan Enstitü direktörü Stephan Hobe, aktif uyduların uzay çöpü ve ölü uydularla çarpışma riskinin giderek arttığını belirtti ve dünya yörüngesinde dönen artıkların büyük bir hızda hareket ederek kontrol dışı kaldıklarını söyledi.

Düşük ücretli mikro uyduların da giderek artan bir sorun olduğunu belirten Alman Havacılık ve Uzay Kurumu'ndan (DLR) Bernhard Schmidt-Tedd ise “Burada havada, karada ve denizde trafik kuralları mevcut fakat uzayda yok. Bunun da vakti artık geldi ” diye konuştu.

Ayrıca uzmanlar, bir uyduya herhangi bir artık çarpar ve bu kullanılmayan eski uydu ya da aracın kökeni tespit edilebilirse dava açmanın mümkün olabileceğini söylüyorlar.

Peki sizce Ay’ın sahibi kim?

Samsung'un SAMI platformundan vucüt sıcaklığını izleyen teknolojik hap!
Kendi elektriğini üreten ev görücüye çıkıyor
Amazon'dan şok suçlama, buna delil karartma derler
Sonraki Haber