Bilim tarafından kanıtlanmış, çekiciliği artıran 8 şey

Çekiciliğinizi artıran ve bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış 8 şey.

Diğer insanlara daha çekici görünebilmek ve onlar tarafından fark edilebilmek adına yapabileceğiniz, doğal insan içgüdülerinden ve psikolojisinden yola çıkılarak geliştirilen, bilim tarafından onaylanmış bazı şeyler şunlar:

Komik olun

Çoğu insan komik olduğunu düşünür ancak gerçekten komik olan insanlar, diğer insanlar tarafından direkt olarak fark edilirler. Yüksek zekanın göstergesi olan komiklik, yapılan birçok araştırmaya göre insanların daha çekici görünmesini sağlıyor. Komik olan erkekler, kadınlar tarafından zeki ve sosyal olarak algılanıyor.


Topluluk içerisinde bulunun

San Diego'da bulunan Kaliforniya Üniversitesi'nin 2014 senesinde yaptığı bir araştırmaya göre topluluk içerisinde bulunan kişiler, yalnız olan kişilerden çok daha çekici görünüyor. The Atlantic'in baş editörlerinden birisi olan James Hamblin, bu durumu grubun güzelliği üzerinden açıklıyor. James'e göre eğer grupta bulunan kişilerden daha yakışıklıysanız, bu sizin ön plana çıkmanızı sağlar ve güzelliğiniz grubun ortalaması üzerinden değerlendirilir.

Farklı konulardan konuşun

1997 senesinde yapılan bir çalışmaya göre farklı ve daha özgü sorular sormak, karşıdaki kişinin sizi çekici bulmasına yardımcı oluyor. Örneğin karşınızdaki kişinin kaç kardeşi olduğunu öğrenmek yerine hangi film türlerini sevdiğini sorarsanız, bu sizi daha çekici kılabilir. Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre bir kişinin kendinden bahsetmesi, beyindeki cinsellik ve yemek yeme bölgelerinin çalışmasına benzer bir işlem gerçekleşmesine neden oluyor. Bundan ötürü karşınızdaki kişiye farklı sorular sorarken, kendinden bahsetmesine de özen gösterin.


Açık bir duruş sergileyin

Etkilemek istediğiniz kişi karşısında kollarınızı kavuşturmayın, onunla konuşurken başka yerlere bakmayın ve ayaktaysanız sürekli ona doğru dönük olun. Bunları yaparak kendinden emin ve güvenilir bir kişi olduğunuz izlenimini verebilirsiniz.


Lider olun

2014 senesinde yapılan bir araştırmaya göre bir grubun lideri olan insanlar, gruba dahil olmayan insanlardan çok daha çekici bulunuyor. Bunun nedeni liderliğin gücü temsil etmesi ve çoğu insanın gücü sevmesidir. Ayrıca lider olmak, kişinin kendi kararlarını verebilmesinin yanı sıra başkaları adına kararlar da alabileceğini gösteriyor. Bu da onun sorumlu ve özgüven sahibi birisi olduğu izlenimini veriyor.


Gülümseyin

İsviçre'de yapılan iki farklı araştırmaya göre gülümseyen insanlar, gülümsemeyen insanlardan çok daha çekici bulunuyor. Bu araştırmanın ortaya koyduğu bir diğer sonuç ise, güzel bir gülüşe sahip olmadığını düşünen insanların bile sadece gülümseyerek daha çekici olduğu.


İyi olun

2014 senesinde, Çin'de 120 katılımcıyla yapılan bir araştırma, iyi davranışlar sergileyen insanların çok daha çekici bulunduğunu ortaya çıkardı. Hatta, birinin ne kadar iyi olduğunu duymak bile o kişiden daha kolay etkilenmemizi sağlıyor.

Kendiniz olun ve öyle davranın

Bu sene yapılan bir araştırma, insanların yeni tanıştıkları kişilerdeki farklılıklara değil, benzerliklere dikkat ettiğini ortaya koydu. Yani havalı ve farklı bulduğunuz bir kişi gibi davranmaya çalışmak yerine kendinizi göstermeniz ve bu konuda samimi olmanız, karşıdaki kişinin sizden daha çok etkilenmesini sağlayacaktır. Eğer etkilenmiyorsa da üzülmenize gerek yok! Zaten sizlik değildir.

Hackerlar, çok yakın bir tarihte beynimizdeki bilgileri çalabilecekler!
Perseid meteor yağmuru, binlerce meteor görmemizi sağlayacak
Apple Türkiye’ye özel düşük vergili iPhone üretecek, sonunda bizi de düşündüler
Sonraki Haber