Çin uzay istasyonu Tiangong-1 dünyaya düştü

Kontrolden çıkan Çin uzay istasyonu Tiangong-1, atmosfere girdi ve yanarak parçalandı. Uzay istasyonunun Büyük Okyanus'un güneyine düştüğü açıklandı.

Çin haber ajansı Xinhua, kontrolden çıkan uzay istasyonu Tiangong-1'in TSİ 03:15 civarında atmfosfere yeniden girdiğini ve büyük bir kısmının Büyük Okyanus'un güneyinde atmosfere girer girmez yanarak infilak ettiğini açıkladı. 2016 yılında kontrolden çıkan ve dünyaya düşeceği açıtlanan Tiangong-1 dünyaya düştü.

Türkiye'ye düşme ihtimali de olan uzay istasyonu atmosfere girer girmez yanarak infilak etti. Sadece Türkiye değil aynı zamanda İtalya, İspanya, Japonya, Kore de uzay aracının parçalarının düşebileceği yerler arasında bulunuyordu.

Tiangong-1, 10 metrelik uzunluğu ile bir otobüs büyüklüğünde ve 8 ton ağırlığında. Boyutları ile dünyanın atmosferine yeniden giren insan yapımı diğer araçlardan biraz daha büyük olan uzay istasyonunun yeryüzünü tehdit edecek büyüklükte olmadığı açıklanmıştı.

Daha önce de 1979 yılında NASA'nın Skylab isimli uzay aracı 80 tonluk kütlesi ile kısmi kontrol dışı olarak atmosfere girmişti. Bu uzay aracının bazı parçaları Avustralya'nın batısına düşmüştü. Yaşanan olayda can ya da mal kaybı olmamıştı.

En güzel prefabrik evler
İtalya Çin uzay istasyonu Tiangong-1 için uyardı
Google uygulamaları artık AppGallery'de; işte Huawei Nova 12S incelemesi
Sonraki Haber