Yapay zekayla Atatürk’ü canlandırdılar! Tüyleriniz diken diken olacak!

Günümüzde yapay zeka ve teknoloji ile ölmüş olan insanları yeniden hayattaymış gibi resmetme hayli artmış durumda. Peki ulu önder Atatürk bugünün şartlarında yaşasaydı nasıl görülürdü? İşte bu sorunun yanıtı.

Son dönemde yapay zeka destekli uygulamaların sayısı hayli arttı. Üstelik artık bu uygulamalar ile ölen kişileri tekrardan dizi ya da reklamlarda da görmeye başladık. Nitekim Kemal Sunal’ın yer aldığı banka reklamı buna en net örnekti.

Şimdi ise yeni bir algoritma ile vefat etmiş olan liderler günümüze uyarlandı. Elbette burada sadece tarihe damga vurmuş isimlerin uyarlandığını da belirtmemiz gerekiyor. Yapay zeka ile günümüze uyarlanan liderler arasında Mustafa Kemal Atatürk de yer alıyor.

Mustafa Kemal Atatürk haricinde dünya genelinde bilinen, tarihin doğal akışına etki etmiş diğer isimler de mevcut.

Öte yandan bu fotoğraflar arasından en dikkat çekenin Atatürk olduğunu da notlarımıza eklememiz gerekiyor. Atam her zamanki asaletini günümüze de taşımış durumda.

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. Şu anda Disney+ Atatürk için bir dizi hazırlıyor. Aras Bulut İynemli’nin Atatürk rolünü üstleneceği dizide Harry Potter yıldızı Emma Watson da rol alacak. Bu ufak bilgilendirmeden sonra sizleri yapay zeka ile yeniden yaratılan ölmüş dünya liderlerinin fotoğraflarıyla başbaşa bırakalım.

Yukarıda gördüğünüz ünlü Rus lider; Josef Stalin

Popüler Haberler