700 TL'ye bilgisayar! Türkiye'de kesinlikle yok satar!

Klavye şeklinde tasarımının altında bir bilgisayar bulunan ürün, küçük boyutu ve kolay kurulumu sayesinde pek çok işte kullanılabilir gibi gözüküyor.

İlk modelinin piyasaya sürülmesi üzerinden sekiz buçuk yıl geçen Raspberry Pi modüler bir bilgisayar olarak satışa sunulmuştu. Şirketin son ürünü olan Raspberry Pi 400 modeli ise kullanıcılara sundukları ile klasik bir PC'yi aratmıyor.

700 TL'ye bilgisayar!

Raspberry Pi 400 dışarıdan bakıldığında sadece bir klavye gibi gözükse de içinde bulunan donanımlar gerçekten çok etkileyici.

Dört çekirdekli Broadcom BCM2711 işlemcisinin yanı sıra 4 GB RAM, çift banlı WiFi, Bluetooth 5.1, Ethernet, üç USB bağlantı noktası ve iki mikro HDMI bağlantı noktası bulunuyor. Veri depolamak içinse microSD kart yuvası mevcut. 

Raspberry Pi 400 fiyatı ise

Yurt dışında 70 ve 100 dolar satış seçenekleri bulunan cihazın ülkemizde ise fiyatı 700 TL civarında olabilir.

70 dolarlık seçenekte yalnızca Pi 400 mevcut ve diğer aksesuarlar bulunmuyor. 100 dolarlık seçenekte ise Pi 400, bir güç kaynağı, mouse, 16 GB microSD kart ve bir metre uzunluğunda mikro HDMI kablosu bulunuyor. 

Pandemi sürecinde devam eden uzaktan eğitim sürecinde güçlü ve ucuz bir alternatif olan Pi 400, acil olan işlerinizi halledebileceğiniz taşınabilir PC rolünü de üstleniyor. Bir çok akıllı TV ile uyumlu olan üründe ekran olarak kullanılabilecek pek çok seçenek de mevcut. 

Samsung'dan yeni kablosuz kulaklık modeli: Galaxy Buds Beyond
Huawei köprüleri attı! HarmonyOS 2021'de kullanımda
Skoda Kamiq fiyatları dipte! Bundan ucuzu Tofaş!
Sonraki Haber