Apple iPhone 6 ve Samsung Galaxy S6, grafik işlemci testinde! Sizce kazanan kim?

Çift çekirdekli iPhone 6 grafik performansı testinde Samsung'un 8 çekirdekli Galaxy S6 telefonunu ezdi!

Samsung'un yeni amiral gemisi akıllı telefonları  Galaxy S6 ve S6 Galaxy Edge, yepyeni tasarımlar, yeni yazılım ve yeni donanımları ile dünyadaki en iyi dahili bileşenlere sahip akıllı telefonlar listesinde hiç şüphesiz başı çeken ürünler olarak karşımıza çıktı. 

Galaxy S6 çarpıcı yeni teknolojisi ile 5.1inçlik ekranında çok daha yoğun piksel sonuçları veren Quad HD çözünürlük sunuyor. Ancak kristal berraklığında görüntü sunan bu üstün teknolojisinin hem maliyeti yüksek hemde performans açısından önemli zaafları ortaya çıkabiliyor.Tıpkı iPhone 6 ve iPhone 6Plus ile birlikte grafik testine sokulduğunda aldığı sonuçlar gibi. Herşeyin olduğu gibi bu yüksek özelliklerinde bir bedeli var.

Samsung Galaxy S6 ve S6 Galaxy Edge bugün en iyi yazılım ve donanım bileşenlerini kullanan dünyanın en iyi akıllı telefonları olarak Antutu Benchmark  Kriter testinde Samsung'un en verimli Android telefonu olarak 60.978 puan almıştı. Fakat iş grafik işlemcisi tarafında hiçte iyi gitmemiş durumda. Apple'ın iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri grafik testinde Samsung'un 2560×1440 Quad HD çözünürlüğe sahip Galaxy S6 ve S6 Edge modellerini önemli ölçüde grafik testlerinde geride bırakıyor.

Cihazların teknik özelliklerine baktığımızda iPhone 6, 1.4 GHz hızında çift çekirdekli 64-bit A8 işlemciye, 1 GB RAM ve 1334× 740 piksel bir ekran çözünürlüğüne sahip. Öte yandan Galaxy S6'da 2.1 GHz hızında 64-bit 8 çekirdekli Exynos 7420 işlemci, 2560h1440 Quad HD ekran çözünürlüğü, 3 GB RAM, UFS 2.0 hızlı flash bellek özelliği bulunuyor. Gördüğünüz gibi grafik testlerinde, Apple'in düşük donanımlı olduğu gerekçesiyle eleştirilen akıllı telefonu iPhone 6 bile Samsung'un yüksek donanımlı Galaxy S6 modellerini geride bırakabiliyor.

OnePlus sınırlı sayıda üretilecek insansız hava aracını duyurdu [video]
Asus Chromebit, televizyonunuzu bir Chromebook bilgisayara dönüştürecek
Google uygulamaları artık AppGallery'de; işte Huawei Nova 12S incelemesi
Sonraki Haber