Grafik işlemcileri pazarında Nvidia en kötü senaryoyu yaşıyor

Grafik işlemcileri pazarı geçtiğimiz döneme göre önemli bir oranda düşüş yaşarken, pazarın en kötü performansını gösteren isimse, Nvidia oldu.

Pandeminin geride kalması, her şeyin güllük gülistanlık olduğu manasına gelmiyor. Her ne kadar dünyanın genel beklentisi, pandeminin geride kalmasından sonra hızlı bir toparlanma sürecine girileceği yönünde olsa da, bir anda patlak veren Rusya Ukrayna savaşı, çip krizi ve küresel enflasyon problemleri, teknoloji devlerine pandemi dönemini aratır oldu.

Yapılan yeni bir araştırmaya göre, yılın ikinci çeyreğinde bilgisayar tabanlı ekran kartı satışlarının sayısı yaklaşık 84 milyon adet olarak gerçekleşirken, bu sayının geçtiğimiz yıla göre %34’lük bir düşüş manasına geldiğini söyleyelim. Gerçekten sektör için çok büyük bir gerileme olan bu durumdan en çok etkilenen isimse, Nvidia oldu.

Grafik işlemcileri pazarında Nvidia en kötü senaryoyu yaşıyor

Araştırma sonuçlarına göre, 2022 yılının ikinci çeyreğinde genel grafik işlemcileri pazarında %25,7 oranında sevkiyat düşüşü yaşayan Nvidia bu konuda rakipleri AMD ve Intel’e adeta fark attı. Öte yandan çeyrek dönemlik bazda %9,8’lik düşüş yaşayan Intel ikinci sırada gelirken kötünün iyisi durumunda olan AMD ise %7,6’lık düşüş yaşayarak bu dönemi en az kayıpla atlatan şirket oldu.

Pazar paylarına baktığımız zamansa, 2022’nin ilk çeyreğine göre Nvidia’nın kaybettiği %3’lük payın %2’sini sektörün 1 numarası olan Intel, %1’ini ise AMD kapmış. Son durumda ise genel grafik işlemcisi pazarının %62’sinin Intel’in, %20’sinin AMD’nin ve %18’inin ise Nvidia’nın kontrolünde olduğunu söyleyelim.

Robot süpürgede dev indirim, 205 TL’ye düştü! Şaka değil, stok sonu fırsatı!
8 GB RAM'e sahip en ucuz telefonlar!
Popüler Andorid modeli ChatGPT özelliğine kavuştu, hemen telefonunuzu güncelleyin
Sonraki Haber