İşte günümüzün en iyi ses kalitesine sahip telefonları - Aralık 2021

2021 yılının en iyi ses kalitesine sahip telefon modellerini sizler için listeledik. işte DxOMark değerlendirmesine göre 2021 yılının en iyi ses kalitesine sahip telefonları!

Akıllı telefonlarda, özellikle de müzikseverler için ses düzenleme programları oldukça yoğun ilgi görmektedir. PocketBand Pro, MP3 Cutter, Media Converter, WavePad Audio Editor, Music Maker Jam, Mp3 Cutter & Merger, Lexis Audio Editor bu uygulamalar arasında en bilinenleri olarak karşımıza çıkıyor. Birçok amiral gemisi telefonda ise bu gibi uygulamalara gerek kalmıyor, zira üst segmentte yer alan telefonlar oldukça kapsamla ses düzenleme olanağını zaten sunuyor.

Ancak akıllı telefonunuz iyi bir ses kalitesine sahip değilse bu uygulamaların pek de bir faydası olmayacaktır. Dolayısı ile eğer ses konusu sizin için oldukça önemli özellikler arasında yer alıyorsa, akıllı telefon alırken donanım ve teknik özelliklerin yanı sıra bu özelliği de göz önünde bulundurmanızda yarar var.

Özellikle de bazı parametreler, ses kalitesinin yüksek olmasında oldukça etkilidir. Bu parametrelere örnek olarak aşağıdaki maddeleri sıralayabiliriz;

  • Sesin dinamik aralığı, benzer şekilde 96.6 dB veya üzerinde olmalıdır.
  • Frekansın her iki yönde 0 dB’den çok farklı olmaması
  • CD kalitesindeki müziklerin ses seviyeleri, -96 dB’in altında olması gerekir.
  • Ses kalitesinin sağlamanın tek yolu, kulaklık jack girişlerinin kullanılmasıdır.
  • Akıllı telefon hoparlörleri, şimdilik ses kalitesi için iyi ekipman sayılmazlar.

Biz de Teknolojioku olarak, günümüzün en iyi ses kalitesine sahip telefon modellerini sizler için bir araya getirdik. Listemizi hazırlarken ise DxOMark ekiplerinin Aralık ayı değerlendirmesini dikkate aldık.

İşte günümüzün en iyi ses kalitesine sahip telefonları!

Popüler Haberler