Kamera Karşılaştırması: Akıllı telefonlar Galaxy Camera'ya karşı

Samsung Galaxy Camera vs Galaxy SIII, Note II, iPhone 5, Nokia 808 Pureview

Kamera karşılaştırmaları daha önce de alışık olduğumuz karşılaştırmalardan ancak bu sefer diğerlerinden farklı bir üye bulunuyor: Android'le çalışan Samsung Galaxy Camera. Samsung Galaxy Camera'yı Galaxy SIII, Note II, iPhone 5, Nokia 808 Pureview ile karşılaştıracağız. Akıllı telefonların kameralarının gelişmesiyle fotoğraf makine satışlarında önemli oranda düşüş oldu.

Bu konuda her ne kadar kullanıcı artık kameraları tercih etmese de yaygın bir görüş olarak, bir telefonun bir kameradan daha iyi olamayacağını düşünüyor olabilirsiniz. Hemen kararınızı vermemenizi tavsiye ediyorum.



Nokia 808 PureView 41 MP kamerasıyla Samsung Galaxy Kamera'nın en büyük rakiplerinden biri.



İç Mekan

Bu bölümün birincisi Samsung Galaxy Camera. İç mekan fotoraflarında etkin rolü flaş oynar. Galaxy Camera'nın flaşı diğerlerinden daha iyi olduğundan burada daha iyi. Nokia 808 PureView de detayları iyi yakalamış ancak renk değerleri olması gerektiği gibi değil.



Gece

5 makine de aslında gece gotoğraflarında iyi sayılmaz. Galaxy Camera ışıklardan fazla etkilendi. Ancak detayları yakalamada da ve hareketli araçlarda Galaxy Camera ilk sırayı alıyor.




Makro

Makro çekim modu cisimlerin çok yakından çekildiği anlardır. Bu kategoride neredeyse 5 cihaz da güzel sonuç veriyor.





Video

Video çekiminde Nokia PureView daha iyi görünüyor. 808'in zoom kalitesi de 41 MP'in verdiği avantajla iyi görünüyor. Ayrıca detaylı zoom yapabilme yeteneğiyle diğer cihazları geride bırakıyor.

Galaxy Camera



Galaxy SIII



Galaxy Note II



iPhone 5



Nokia 808 PureView





İç Mekan Video


Samsung Camera



Nokia 808 PureView





Kullanım kolaylığı, hızı ve özellikleri

5 cihazı da kullandığınızda aslında kamera ara yüzleri olarak hepsinin ayrı ayrı avantajları olduğunu farkediyorsunuz. İlk olarak iPhone 5'i inceleyecek olursak, kilitli durumdan kameraya geçiş hızlı görünüyor. Ara yüz bakımından kullanım zorluğu ya da karmaşık menüler yok. Ayarlar anlaşılması kolay ve fotoğrafçı mantığıyla tasarlanmış bir kullanım sunuyor.






Samsung Galaxy S 3 ve Note 2'ye gelecek olursak, kilit ekranından kısa yollar sayesinde kolayca kamerayı açabiliyorsunuz. Kamera kullanırken kenarlarda ayarları yapabileceğiniz bir çok kısa yol da bulunuyor.






Nokia 808 PureView

Zoom yapıldığında kayıp vermeyen tek kamera Nokia 808 PureView diyebiliriz. Nokia PureView'in kamera ara yüzü ve ayarları olması gerektiği gibi profesyonelce tasarlanmış. Bir akıllı telefondan beklenenden çok fazlasını sunuyor.






Samsung Galaxy Camera

Fakat hiç bir akıllı telefon bir kamera kadar manual ayarlar içeremez. Android de olsa bunun gerçek bir kamera olduğunu unutmamamız gerekiyor. 21x zoom kapasitesiyle Android'li Galaxy Camera bir çok yönüyle akıllı telefonlardan daha iyi geliyor. Nokia PureView ile kafa kafaya verdiği durumlar da yok değil tabi.



Bu tableti iPad'den daha çok sevdiler
Gazeteler yazıcıdan, kalite HP’den!
Yok artık! Google Apple'a 20 milyar dolar ödemiş!
Sonraki Haber