Samsung Galaxy Note 10.1 - Ön İnceleme

Sizler için Samsung'un yeni amiral gemisi tabletini inceledik!

Bu yılın başlarında yapılan Mobile World Congress konferansında Galaxy Note 10.1'i ilk gördüğümüzde Galaxy Tab 10.1'e benziyordu. Fakat sadece tasarım olarak benziyor. Samsung Galaxy Note 10.1 özellikleriyle bomba gibi geliyor.

Yuvarlak köşe geçişleriyle i andıran tablet bu ayın sonunda satışa çıkacak. Galaxy Note 10.1 ayrıca bir de firmanın S-Pen olarak adlandırıldığı kalemiyle birlikte geliyor. Wacom teknoloji bulunduran cihaz 256 seviye basınç hassaslığı destekliyor. Samsung bu tablette de olmazsa olmazlarından S Note uygulamasının avantajlarından faydalanmanıza imkan sağlıyor.

Formula Match özelliği geliştirilerek elinizle yazdığınız yazıları daha iyi algılaması sağlanmış. Ayrıca en güzel özelliklerinden biri de Adobe Photoshop Touch uygulamasıyla çizim de yapabiliyor olmanız.

Adobe Photoshop'u müthiş performansıyla birlikte düşündüğümüzde Samsung'un yeni cihazının ortalığı karıştıracağını söyleyebiliriz. Eklenen özelliklerden bir diğeri ise Multiscreen özelliği.

Bu özellik sayesinde aynı anda farklı uygulamaları çalıştırabilmenin yanında boyutlarını küçülterek eş zamanlı kullanabilmenizi de sağlıyor.

Örneğin video izlerken bir kenarda not alabiliyorsunuz. Bu özellik Android cihazlar için yabancı olmasa da Windows RT versiyonuyla bu özelliği geçtiğimiz ay aldı.

Tablet Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemi ve Samsung TouchWiz ara yüzüyle geliyor. Dört çekirdekli 1.5 GHz işlemci ve 2 GB RAM hızlı açılan uygulamalar ve heyecan verici oyunlar demektir.

Note ayrıca 1.9 mega piksel ön kamera ve 5 mega piksel arka kameraya sahip. Galaxy S 3'te de bulunan Pop Up Play uygulaması sayesinde videolar çalışırken diğer uygulamaların kullanımına imkan sağlıyor.

Jelly Bean konusunda Samsung'un düşüncesi henüz net değil. Ancak böyle bir cihazda Android 4.1 deneyimi hiç fena olmazdı. 8.9 mm incelik ve 600g ağırlığıyla diğer Android tabletlere oranla biraz daha ağır. 7,000 mAh bataryasıyla Note 10.1 yine de Apple iPad'den daha hafif  kalıyor.

Samsung son zamanlarda Apple ile her konuda boy ölçüşebilecek gelişmelere imza atıyor. Geçtiğimiz günlerde aldığımız Retina Display ekranla çıkaracak olması da bunlardan biri.

Fiyat konusunda söylenecek çok bir şey yok. Samsung henüz bu konuda sır vermezken tahminlere göre Note 10.1'in 750$ civarında satışa çıkması bekleniyor. Galaxy Note 10.1'in ekonomik 7 inç tablet satışları geçip geçemeyeceği merak konusu.

İşte tuz ve su ile çalışan fener!
Yeni Nokia Luna Bluetooth'ları duyuruldu!
Samsung'un amiral gemisi katili modeli için geri sayım başladı
Sonraki Haber