Tegra vs Snapdragon - Kim baskın gelecek?

İşlemciler arasındaki savaşta kim önde olacak?

CES 2013'te sadece telefonlar değil, mobil çipsetler de tanıtıldı. İlk olarak NVIDIA yeni nesil işlemcisini tanıttı, ardından Tegra 4 ve onları Qualcomm yeni Snapdragon çizgisiyle takip etti. Bunların arkasından Samsung da partiye katıldı ve yeni Exynos 5 Octa'yı tanıttı.

Samsung Exynos 5 genellikle Samsung'un son teknoloji cihazlarında kullanıldığından karşılaştırmayı NVIDIA Tegra 4 ve Snapdragon 600/800 arasında yapmayı düşündük.

NVIDIA Tegra 4

CES 2013'te tanıtılan yeni Tegra 4 çipsetlerin çift çekirdekli ve dört çekirdekli modelleri bulunuyor. Yeni jenerasyon konusunda kesin bilgiler veremiyoruz ancak konferans sırasında ortaya çıkan detayları sizlerle paylaşacağız. Önceki Tegra işlemciler gibi Tegra 4 de yüksek teknoloji mobil cihazlar için tasarlandı.



Mobil cihazlardaki en büyük engel sınırlı işlemciler oluyor. Tegra 4 ile mobil cihazlara artık HDR fotoğraf kalitesinde çekim özelliği sunulabilecek. Hızlı fotoğraflar çekebildiğimiz telefonlar artık çoğalacak gibi görünüyor. HDR fotoğraf çekimi gelirse, poz alma hızı 0.2 saniyede bire kadar çıkacak.

Tegra 4 işlemci 4 çekirdekli hızlı işlemcinin yanı sıra 72 GeForce GPU kapasitesinde ekran kartını da kaldırabilecek. Bu da demek oluyor ki daha yüksek çözünürlükler, daha hızlı telefonlar. 4K teknolojisi de bu sayede telefonlara da gelebilecek.

Qualcomm Snapdragon 800 için sonraki sayfamıza göz atın..



Qualcomm Snapdragon 800

Qualcomm'un da 2013 yılı için yeni bombasını gördük. S4'ün artılarını eksilerini tartışmamıza gerek kalmayacak artık. 200'den 800'e doğru ilerleyen model numaralarıyla en yeni model şimdilik 800. S4 Pro'ya oranla S800 %40 daha iyi performans sağlıyor. Sadece rakamlarla bile oldukça heyecan verici diyebiliriz.


Yeni grafikler de olmazsa olmazlardan..Adreno 330 grafikler önceki, Adreno 320 ile karşılaştırıldığında oldukça güçlü. Adreno 30 OpenCl, OpenGL ES 3.0, Renderscript Compute ve daha bir çok sistemi destekliyor.

Qualcomm'un yeni serisi çekirdek başına 2.3 GHz hız sağlıyor. Bu da S4 Pro'ya oranla neler değiştiğini ortaya koymaya yetiyor. Snapdragon 800 de Tegra 4 gibi süper hızlı HDR fotoğrafçılığını destekleyecek. İşlemciler markete düştükçe karşılaştırmaları daha stabil yapabileceğiz.

Farenizi parmağınıza takın
Tıptaki teknolojik gelişmelere bir yenisi daha eklendi
Huawei Android'e meydan okudu, küresel pazara geliyoruz şimdi siz düşünün
Sonraki Haber