Vestel, CeBIT Eurasia’da teknoloji şovu yaptı

Vestel, Avrasya bölgesinin en büyük bilişim fuarı CeBIT Eurasia 2013’de yeni teknolojilerini görücüye çıkardı.

Vestel, 24 – 27 Ekim tarihlerinde CNR Expo’da düzenlenen Avrasya bölgesinin en büyük bilişim fuarı CeBIT Eurasia’da tanıttığı ürünleriyle teknoloji standartlarını belirlemedeki gücünü ortaya koydu.Vestel’in fuarda sergilediği başlıca ürünler arasında yerli üretim tablet, Ultra HD TV’ler, özel etkileşimli akıllı tahta ve digital signage profesyonel ekran çözümleri bulunuyor. Vestel İcra KuruluBaşkanı Turan Erdoğan teknolojinin çok hızlı geliştiğine dikkat çekerek “Güçlü Ar-Ge altyapımız, yüksek teknolojimiz ve yerli üretim kapasitemizle gelişmeleri yakından takip ediyor, ürünlerimizi bu yeni teknolojiler ışığında geliştiriyoruz” dedi.

Avrupa’nın ilk ve tek tablet tasarımcısı ve üreticisi Vestel’den yeni tablet

Vestel’in ilk kez CeBIT’de görücüye çıkardığı Vestel 10” Tablet standın gözde ürünü oldu. Vestel tabletlere eklenen yeni teknolojik özellikler ve geliştirilen tasarımıyla görücüye çıkan tablet, Vestel’in üretim ve tasarımdaki iddiasını bir kez daha gözler önüne serdi.  Vestel’in Avrupa’da tablet tasarım ve üretimi yapan ilk ve tek firma olduğunu belirten Erdoğanürünle ilgili şunları söyledi:

 

“Son teknolojiyle özel olarak tasarlanan yeni 10” tabletimizin aynı anda 4 işlem yapabilen işlemcisi, geliştirilmiş arka kamerası ve IPS Full HD ekran kalitesi ile müşterilerimize daha hızlı ve keyifli internet deneyimi sunuyoruz. Yeni tabletimizi Aralık ayı itibariyle satışa sunacağız.”

Dünyanın en büyük Ultra HD TV’si olan 110” LED TV’nin Vestel imzasını taşıdığını belirten Erdoğan, TV ürün gamında birçok yeniliğe sahip olduklarını ve akıllı TV’lerde bulunan Smart Center özelliğine yeni özellikler eklediklerini söyledi.

 

Erdoğan, “Bir yıl önce tüketicilerimizle buluşturduğumuz Smart Center uygulamasına eklediğimiz yeni özelliklerle, bugün yalnızca TV ve tabletlerin değil TV ve akıllı telefonların birbiriyle konuşmasını sağlıyoruz. Trendleri yakından takip eden yapımız ve elektronik pazarındaki deneyimimiz sayesinde ürünlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz dedi.

CeBIT Eurasia Fuarı’nda sergilenen Vestel ürünleri

Vestel 10’’ Tablet

Vestel 10” Tablet, Vestel Ar-Ge birimleri tarafından endüstriyel, mekanik ve elektronik tasarımı yapılan ve Vestel fabrikalarında üretilen bir ürün. Metal kabiniyle şık bir tasarıma sahip olan Vestel 10” Tablet, aynı anda dört işlem yapabilen işlemcisi, geliştirilmiş arka kamerası ve IPS Full HD ekran kalitesi ile daha hızlı ve keyifli internet deneyimi sunuyor.

110” TV

Dünyanın en büyük Ultra HD TV’si olan Vestel 110” LED TV, XL TV konseptini büyük ekrana taşıdı. Vestel 110” LED TV, evde sinema keyfini yüksek kalitedeki görüntü ve sesiyle destekliyor ve tasarım detaylarıyla kullanıcıya kişiselleştirme imkanı sağlıyor. 

Akıllı Tahta

65” akıllı tahta ile Vestel’in eğitim üzerine geliştirdiği yazılım sayesinde ders içeriklerine (videolar, ofis dosyaları, sunumlar vb.) kolayca ulaşılabiliyor. Çalışma sayfalarına geçiş yapma, standart çizim işlemleri, akıllı şekil ve yazılımlar, yazı tanıma, tabletlerle etkileşim gibi özelliklere sahip ürün, üzerinde yapılan çalışmaları saklayıp e-posta ile gönderebiliyor.  Ayrıca ekran üzerinden kişisel bilgisayarlar ile haberleşmek, bilgisayarları kontrol etmek, ders/seminer kaydederek kişilerin bilgisayarlarına göndermek mümkün. Üründe opsiyonel olarak beyaz tahtada tahta kalemi, yeşil tahtada ise tebeşirle yazı yazılabiliyor. 

Digital Signage

32”, 40”, 46” ve 55” boyutlarındaki bilgilendirme ekranlarını, Vestel’in geliştirdiği Digital Signage programıyla tek bir merkezden yönetmek mümkün.

Vestel’in geliştirdiği yazılımla konum fark etmeksizin internet üzerinden tüm ekranlar ayrı ayrı yönetilebiliyor. Ekranları bölerek video, sunum, resim, alt yazı gibi birçok fonksiyon aynı anda kullanılabiliyor.

Smart Center

Vestel Smart Center teknolojisinde bulunan Follow Me özelliği sayesinde kullanıcılar televizyondaki dijital yayınları tabletlerine ve akıllı telefonlarına taşıma imkânına sahipler. Elektronik Program Rehberi (EPG) ile TV kanallarının yayın akışı bilgisine ulaşılabiliyor, ileriye yönelik programlar için hatırlatma ya da kayıt kurulabiliyor. Ayrıca, Twitter ve Facebook üzerinden programlar hakkında yorum yapılabiliyor. Smart Center’ın Media Share özelliği ile resim, video ve müzik dosyalarını tek bir hareketle TV’ye aktarıp, dev ekranda ve yüksek ses gücüyle geniş ekranda göstermek mümkün. Ses Kontrol özelliği sayesinde ise Smart Center üzerinden TV’ye sesli komut verilebiliyor, ayrıca söylenenler metne dönüştürülebiliyor.

Türkiye tablet pazarında inanılmaz büyüme!
Apple yeni iPad'lerini tanıttı! (Video)
Volkwagen T-Roc fiyatları şaşırttı, ilk defa bu seviyelerde
Sonraki Haber