1000-2000 TL arası Full HD televizyon modelleri –Şubat 2020

Şubat ayı güncel fiyatlara göre piyasada 1000 - 2000 TL arasında satılan en iyi Full HD televizyon modellerini sizler için sıraladık.

Televizyonlar tıpkı bilgisayarlar gibi hızlı bir teknolojik süreçten geçiyor. Özellikle internet devrimi ve sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla televizyon üreticileri yenilikler için harekete geçti. Belki ileride bilgisayar üreticilerini de yakından etkileyecek Smart TV’ye dahi imza attılar. Smart TV ya da Akıllı TV’ler ile birlikte televizyonumuz adeta bir bilgisayara dönüşüyor. Televizyon teknolojisindeki hızlı gelişmelerle birlikte kullanılan terimler de çoğaldı. LED TV LCD Plazma TV HD Full HD Ultra HD 4K vb birçok terim bazen tüketicinin kafasını karıştırmaktadır. Karıştırılan konulardan biri de LED TV ile Full HD arasındaki anlam farkıdır.

LED TV Light Emitting Diode sözcüklerinin kısaltılmasıdır. Türkçeye ışık yayan diyot şeklinde çevrilebilir. LED ışık yayma kapasitesine sahip yarı iletken elektronik bir devredir. Bu sistem TV’lerde de kullanılınca LED TV adını almıştır. LED TV’ler arka aydınlatmasında bu LED teknolojisini kullanır. LED TV’ler birçok görüntü pikselini okuyabilir. Bunların başında ise Full HD gelir. O halde şöyle denilebilir: Full HD görüntüsü LED TV’lerde izlenebilen bir görüntü şeklidir. Peki Full HD nedir?

Full HD Full High Definition sözcüklerinin kısaltmasıdır. Tam yüksek çözünürlük demektir. Televizyon piksel adı verilen çok küçük noktalarda resimlerin oluşmasıyla görüntüyü verir. Televizyondaki piksel sayısı arttıkça görüntü kalitesi de artar. Böylece güzel ve net bir görüntü yakalanmış olur. HD ise High Definition kısaltması olup yüksek çözünürlük demektir. HD’lerin çözünürlüğü Full HD’lerden düşüktür. HD görüntüler maksimum 1280×720 piksele sahiptir. Daha sonra çıkan Full HD ise maksimum 1920×1980 görüntü pikseline sahiptir. Yani Full HD daha yüksek çözünürlük ve kaliteli bir görüntü sağlar. Buradaki 1920 rakamı televizyondaki görüntüde yer alan piksel sayısıdır. 1980 rakamı ise görüntüyü veren ekrandaki satır sayısıdır. Görüldüğü gibi Ful HD olan bir TV tercih etmek her zaman avantajlıdır.

Aslında Full HD televizyon teknolojisinin geldiği son nokta değildir. Ancak çok ileri bir noktadır. Bununla birlikte Ultra HD veya 4K adı da verilen teknolojilerin çözünürlüğü Full HD’nin çok ötesindedir. Bunlardaki maksimum çözünürlük 3840×2160 gibi olağanüstü bir düzeydedir. Bu da muhteşem bir görüntü kalitesi demektir.

İşte Şubat ayı güncel fiyatlara göre piyasada 1000 - 2000 TL arasında satılan en iyi Full HD televizyon modelleri;

Popüler Haberler