150W hızlı şarj destekli ilk telefon ortaya çıktı! Tahmin bile edemezsiniz!

150W hızlı şarj teknolojisi adım adım geliyor. Üstelik çok yakında kullanıma girecek olan teknolojinin öncüsü belirlendi. İşte beklenen akıllı telefon ve o marka!

Telefon dünyasında hızlı şarj çözümleri her geçen gün gelişiyor. Özellikle son iki yılda inanılmaz bir ilerleme gösteren teknoloji, önemli bir eşiği daha geçti. OPPO bir süre önce 125W hızlı şarj teknolojisini duyurmuştu. Şimdi daha hızlısı olan 150W geldi.

Geçtiğimiz günlerdeki sızıntılar, 150W'ı destekleyen bir telefonun yakında tanıtılacağı yönündeydi. Bugünkü gelişmeyle birlikte bunun hangi akıllı telefon olduğu ortaya çıktı.

Yeni Snapdragon Çipli Telefonlar 150W ile Şarj Olacak!

İlk akıllı telefonunu geçtiğimiz Temmuz ayında piyasaya süren Qualcomm, bu alanda tüm hızıyla ilerlemeye devam ediyor. Şirket, bazı kaynaklara göre Snapdragon 8 Gen 1 olarak adlandırılacak yonga setini 30 Kasım'da getiriyor. İddialara göre, Qualcomm'un 2021'in sonlarında piyasaya süreceği yonga seti aynı zamanda 150W'a kadar şarj için destek sağlayacak.

150W üretim modeli gerçekten geliyor. Kasım 2021'nin sonlarına doğru piyasaya sürülmesi planlanan Snapdragon 8 Gen 1 de bu teknolojiyle birlikte geliyor. 150W hızlı şarj teknolojisini görmemiz uzun sürmeyecek.

Uzmanlara göre, 120W ve üzeri şarj cihazları çok kısa sürede hayatımıza girecek. 2020'den bu yana, 100W ve üzeri hızlı şarj cihazları yaygın olarak kullanılmaktadır. 2021'de bu devrim Redmi Note 11 Pro Plus ve Xiaomi Mix 4'te 120W hızlı şarjlarla devam etti. Bir adım daha ileri giden OPPO, 125W süper şarj teknolojisini tanıttı.

Yeni 150W hızlı şarj teknolojisinin akıllı telefonu 10 dakika içinde tam kapasiteye dolduracağı iddia ediliyor. Hızlı şarjın günümüz bataryalarının ömrüne zarar verdiği bilinmektedir. Pillerin hızlı şarj teknolojisinin ilerlemesine ayak uydurup uyduramayacağı şimdiden merak konusu.

2022 Teknoloji devlerinin akıllı telefon satış tahminleri!
En iyi Xiaomi telefon modelleri – Kasım 2021
Popüler Samsung modeli OneUI 6.1 güncellemesi aldı
Sonraki Haber