2022 Teknoloji devlerinin akıllı telefon satış tahminleri!

Samsung lider olarak kalmayı başarabilecek mi? Apple yeni serileri ile pazarı forse etmeye devam edebilecek mi? Xiaomi üçüncülüğün ötesine geçebilecek mi? İşte detaylar!

2022 Teknoloji devlerinin akıllı telefon satış tahminleri!

Akıllı telefon pazarını değerlendiren analistler, pazarın hacme göre durgun olduğunu, durumun bir kriz olarak algılandığını ve zor zamanlardan geçildiğini bildiren raporlar yayınladılar. Bileşenlerin kıtlığı göz önüne alındığında, durumun gelecek yıl daha iyi bir şekilde değişmesi olasılığını değerlendirdiler. 2022'nin akıllı telefon pazarı için umutlar barındırdığını saptadılar.

Analistler gelecek yıl için tahminlerini yayınladılar. 2022'de mobil cihaz satışlarının kriz öncesi veya salgın öncesi döneme geri döneceğine inanıyorlar. Gelecek yıl 1,39 milyar cihaz üretileceğine ve bu yıl içinde pazarın yüzde 3,8 büyüyeceğine inanıyorlar. Bunlardan 660 milyonunun 5G akıllı telefonlardan oluşacağı tahmin ediliyor ve pazar payları etkileyici bir şekilde yüzde 47.5'e ulaşıyor.

2022 Yılı Marka Bazında Akıllı Telefon Satış Tahminleri!

2022 Teknoloji devlerinin akıllı telefon satış tahminleri! - Resim : 1

Bir numara, 276 milyon adet sevk edebilecek ve pazar payının yüzde 20'sini kontrol edebilecek Samsung olarak kalıyor. İlginç olan şu ki, Samsung'un kendisi 2022'de en az 300 milyon adet üretmeyi planladığını söylüyor.

İkinci sıra, pazar payını yüzde 18’e çıkaracak olan Apple tarafından korunacak. Sevk edilen gönderiler 243 milyon iPhone'a denk gelecek. Gönderilen iPhone'lardaki yıllık artış yüzde 5.4 olacak.

Üçüncü sıra ise son günlerin hırçın çocuğu olarak lanse edilen ve yüzde 16’lık pazar payına ulaşacak olan akıllı telefon üreticisi Xiaomi tarafından kapatılacak. Bu oran 220 milyon adet Xiaomi modeline denk geliyor.

Diğerlerine gelince; OPPO yüzde 15 ile 208 milyon adet satış yapabilecek. Vivo yüzde 11 ile 149 milyon adet cihaz satabilecek.