2022'de kimliksiz Bitcoin nasıl alınır?

Bu yazımızda kimlik doğrulaması olmadan Bitcoin satın almanın dört yolunu keşfetmek için hangi yöntemleri izleyeceğinizi sırası ile anlatıyoruz.

Kişisel bilgileri çevrimiçi olarak sızdıran veri ihlallerinin olağan hale geldiği bir zamanda, bir kimlik doğrulama sürecini tamamlamadan Bitcoin (BTC) satın almak muhtemelen iyi bir fikirdir. Peki günümüzde kimliksiz Bitcoin nasıl alınır? Gelin bu sorunun yanıtını yazımızın devamından hep birlikte inceleyelim.

2022'de kimliksiz Bitcoin nasıl alınır?

Kimlik olmadan Bitcoin satın almanın dört yolunu keşfetmek için hangi yöntemleri izleyeceğinizi sırası ile anlatıyoruz.

Bitcoin ATM'leri

Muhtemelen kimlik doğrulaması olmadan Bitcoin satın almanın en kolay yolu, bir Bitcoin ATM (BTM) kullanmak ve kimlik doğrulama limitinin altında bir miktar satın almaktır. Bazı BTM'ler tüm işlemler için kimlik doğrulaması gerektirse de çoğu, belirli bir eşiğin altında kalmanız koşuluyla müşterinizi tanıma (KYC) kontrolü olmadan alışveriş yapmanıza izin verir.

CoinATMRadar'a göre, 77 ülkeye dağılmış 34.000'den fazla Bitcoin ATM'si var. Bu nedenle, şehrinizde veya yakınınızdaki bir şehirde bir BTM olma ihtimali oldukça yüksektir.

Bitcoin ATM kullanarak Bitcoin satın almak için önce bankanızda veya fiat para birimi ATM'sinde Bitcoin'e dönüştürmek istediğiniz parayı çekmeniz gerekir. Satın aldığınız paraları almak için bir Bitcoin cüzdanına da ihtiyacınız olacak. Ardından, bir Bitcoin ATM'sine gidiyorsunuz ve satın almak istediğiniz BTC miktarını yazıp parayı yatırıyorsunuz. Son olarak, madeni paralarınızı almak için makinenin cüzdanınızın QR kodunu taramasına izin vermeniz gerekecek.

KYC içermeyen Bitcoin uygulamaları

Bölgenizde Bitcoin ATM'leri yoksa veya Bitcoin'inizi fiziksel olarak satın almamayı tercih ediyorsanız, KYC'siz Bitcoin uygulamaları başka bir seçenek olacaktır.

Çoğu önde gelen küresel kripto borsası, kullanıcılarını tanımlamak için KYC prosedürlerini uygularken, Bitcoin satın almak için basit, kolay ve özel bir yol sağlamak için çok sayıda KYC olmayan, yalnızca Bitcoin satın alabileceğiniz bazı uygulamalar ortaya çıktı.

Bitkipi , GetBittr ve Relai gibi Bitcoin uygulamaları İsviçre'de, düzenlemelerin Bitcoin startup'larının 1.000 CHF'ye kadar (1.088 USD = alıcılar üzerinde bir KYC işleminin tamamlanmasını gerektirmeden günlük Bitcoin değerinde) satmasına izin verdiği dükkanlar kurdu. Sonuç olarak, Avrupa'daki Bitcoin kullanıcıları, KYC'siz bir Bitcoin uygulamasında yalnızca birkaç tıklamayla kimlik doğrulaması olmadan Bitcoin satın alabilir.

Ne yazık ki, farklı yargı alanlarındaki değişen düzenlemeler nedeniyle KYC olmayan Bitcoin uygulamaları dünya çapında mevcut değildir.

Merkezi olmayan Bitcoin borsaları

Yakınınızda bir Bitcoin ATM'niz yoksa ve bulunduğunuz yerde kullanıcılara hizmet veren KYC olmayan Bitcoin uygulamaları yoksa, en iyi seçeneğiniz Bisq gibi merkezi olmayan bir Bitcoin borsasında Bitcoin satın almak olacaktır.

Bisq, sizi dünya çapında farklı ödeme yöntemlerini kabul eden alıcılar ve satıcılarla buluşturan bir masaüstü uygulamasıdır. Platformda Bitcoin satın almak için diğer dijital para birimlerini ve jetonları da kullanabilirsiniz.

Bisq'te Bitcoin satın almak için önce web sitesine erişmeniz ve yazılımı indirmeniz gerekir. Uygulamayı yükledikten sonra tercih ettiğiniz ulusal para birimini seçin ve bir hesap oluşturun. Ardından, ticaret depozitonuzu ve ücret hesabınızı Bitcoin ile finanse etmeniz gerekecek (Bitcoin almayı planlıyor olsanız bile). Bu, ticaretle ilgili sorunlar olması durumunda (sizin tarafınızdan) ücretleri ve güvenlik depozitosunu karşılamak içindir. Ardından, fiyat, tutar ve ödeme yöntemi açısından size uygun bir teklif seçmeniz gerekiyor. Bir teklif seçtikten sonra, güvenlik depozitonuz çok imzalı bir emanet hesabına gidecek. Son olarak, ödemeyi yaparsınız ve satın aldığınız Bitcoin, Bisq cüzdanınıza ulaşır. Şimdi, fonları tercih ettiğiniz kişisel bir cüzdana aktarabilirsiniz. 

Merkezi olmayan, eşler arası bir pazarda Bitcoin satın almak, ticaret yapacağınız kişiye güvenmenizi gerektirirken, Bisq muhtemelen kimliğinizi paylaşmak zorunda kalmadan Bitcoin satın almanın en iyi yollarından birini sağlar.

Kimliksiz bitcoin satın almak (her zaman) anonimlik anlamına gelmez

Bir kimlik doğrulama sürecini tamamlamadan Bitcoin satın almak, mutlaka tamamen anonim olarak Bitcoin satın almak anlamına gelmez.

Kimlik doğrulama gerektirmeyen (aynı zamanda kullandığınızda size bakan bir kamerası olmayan) yerel bir Bitcoin ATM'sinden Bitcoin satın alıyorsanız, orada anonim olarak Bitcoin satın alabilirsiniz.

KYC olmayan uygulamalar kullanılırken durum böyle değildir. Bu uygulamalar genellikle madeni paralarınızı ödemek için bir banka havalesi yapmanızı gerektirir. Örneğin, mali suçlar nedeniyle soruşturma altına alınırsanız, bu banka işlemi Bitcoin satın alımınızla bağlantılı olabilir.

Merkezi olmayan, eşler arası bir pazarda Bitcoin satın almak, genellikle bir Bitcoin uygulaması kullanmaktan daha özeldir. Bununla birlikte, çoğu ödeme yöntemini kullanarak, adınızı ve bazı bilgileri alıcıyla paylaşmanız gerekecektir. Örneğin, Bisq'te Revolut ile Bitcoin satın aldığınızda, satıcı adınızı ve IBAN'ınızı görecektir .

Kimliksiz Bitcoin satın almak, finansal gizliliğinizi geliştirmenin ve veri ihlalleri nedeniyle kişisel bilgilerin çevrimiçi sızdırılmasını önlemenin mükemmel bir yoludur. Ancak yine de, kimliksiz Bitcoin satın almak, bunun mutlaka anonim bir satın alma olduğu anlamına gelmez.

Xiaomi Redmi Note 8 kullanıcılarını unutmuyor!
Satoshi Nedir? En küçük Bitcoin birimini anlayalım.
Apple iPhone kullanıcılarına büyük bir sürpriz yapacak, sır perdesi aralandı
Sonraki Haber