ABD tarihi kripto bankacılığı yasasını onayladı!

ABD Virginia Senatosu oybirliğiyle tarihi kripto bankacılığı yasasını onayladı

Bu haftanın başlarında, Virginia Senatosu, daha önce eyaletin Delegeler Meclisi'ni temizleyen dönüm noktası niteliğinde bir kripto para birimi bankacılık faturasını ezici bir çoğunlukla onayladı.

ABD tarihi kripto bankacılığı yasasını onayladı!

ABD Virginia Senatosu oybirliğiyle tarihi kripto bankacılığı yasasını onayladı. Yasa koyucular, Cumhuriyetçi Vali Glenn Youngkin'in masasına geldiğinde yedi gün içinde tasarıyı imzalayacağını tahmin ediyor. Tasarıya göre; "Banka, ilgili riskleri etkin bir şekilde yönetmek için yeterli protokollere sahip olduğu sürece, Commonwealth'teki bankaların sanal para saklama hizmetleri sağlamasına izin verecek."

Tasarının savunucusu, aynı zamanda eyalet Senatosunda oy kullanmak için yarışmacı olan delege Chris Head, Teksas'ın düzenlemeyi nasıl ele aldığı ve kripto para cüzdanının anahtarlarını kimin elinde tutmasına izin verildiği hakkında okumanın kendisine yasayı tanıması için ilham verdiğini söyledi.

Head açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Devlet tarafından kiralanan bankaların kripto para biriminin koruyucusu olma yeteneğini kodlayarak, bu Virginia'yı ülkede bu yeteneği mevzuat yoluyla bankalara sağlayan ilk ülke yapacak. İşlevsel olarak tasarı, Virginia'daki devlet tarafından kiralanan bankaların, bireylerin bankalarda emanet kasalarını nasıl kullandıklarına benzer şekilde, kripto para cüzdanlarının anahtarlarını tutmasına izin veriyor. Nihayetinde bu, Virginia'yı bölgesel ve ülke çapında önemli bir avantaj haline getirecektir."

Kripto ekonomik kalkınma için potansiyel sağlar

Delegeye göre, kripto para birimi, onu kabul eden yerlerde ekonomik büyüme için muazzam bir potansiyel sunan yükselen bir ekonomik varlıktır.

Örneğin Head, kriptonun küçük işletmelere sunabileceği avantajlara dikkat çekti ve şunları söyledi; “Küçük bir işletme sahibi olarak, her zaman iş fırsatları, iş geliştirme ve ekonomik başarı için politikalarda potansiyel ararım. Kripto para birimi tam da bunu yapma potansiyeline sahip.”

2500 TL ile 3000 TL fiyat aralığında yer alan en iyi telefonlar! - Mart 2022
Android 13'ün yeni gelecek özelliği sayesinde fenerinizi kontrol edebilirsiniz!
Apple iPhone kullanıcılarına büyük bir sürpriz yapacak, sır perdesi aralandı
Sonraki Haber