Ahbap neden hedef oldu? Haluk Levent ne cevap verdi?

Pazarcık merkezli 10 ilde yıkma neden olan depremlerin ardından en fazla yardımı Haluk Levent'in liderliğini yaptığı Ahbap Derneği topladı.

Kahramanmaraş, Pazarcık merkezli 7.7 ve 7.6'lık deprem 10 ilde yıkıma neden olurken Türkiye yardıma koştu. İktidar, yardımları AFAD'ın koordinasyonunda dağıtacağını başka türlüsüne izin vermeyeceğini açıklarken, AFAD'la koordine içinde çalışmalar yürüten Haluk Levent'in liderliğindeki Ahbap, en fazla bağışı toplayan kuruluş oldu.

Haluk Levent, sanatçıların da desteğini alarak yardımları organize etmeye çalışırken, Turgay Güler ve Hacı Yakışıklı gibi simlerin öncülük ettiği bir eleştiri kampanyasının hedefi oluyor.

1 milyar TL teslim edilemez

Depremzedeler için bağış kampanyası düzenleyen Haluk Levent'i canlı yayında hedef alan Turgay Güler, "Haluk Levent'e 1 milyar lira teslim edemezsin. Çünkü yönetemez" dedi Güler, Haluk Levent'in, 'bağışları AFAD ile koordineli yürütüyoruz' sözlerine ise "açık kapı bırakıyor" yorumunu yaptı.

Milletvekili olmak için MHP İstanbul İl Başkanlığı görevinden istifa eden Birol Gür de, “Lütfen yardımlarınızı AFAD üzerinden yapınız. AHBAP çavuş ilişkileriyle UĞUR’suz ellere yapılan yardımların ne kadarı depremzedelere ulaşıyor endişelerimiz var." paylaşımı yaptı.

TV100 sitesi yazarı Hacı Yakışıklı, Ahbap’a yapılan yardımların tamamının AFAD’a devredilmesini istedi. Yakışıklı, “Yarın sabah toplanan para miktarının detaylı bilgisi ve harcamaların faturası yayınlanırsa şu ana dek neler yapıldığı görülmüş olur. Ben de bizzat yayımlarım. Eğer bu güne dek yardımlar öylece bekliyorsa tamamı AFAD’a devredilebilir” paylaşımı yaptı.

Afad da bizim Ahbap da!

Haluk Levent , Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Koordinasyonunun başındayım ve sosyal medyaya bakamıyorum bile. Aranızda beni seven varsa gerçekten varsa bir twit istiyorum. Çalışmalarımıza sekte vurmak isteyenlere inat! Afad da bizim Ahbap da! Tek cümle istiyorum! Afad da bizim Ahbap da!" ifadelerini kullandı.

İşte dünyanın en pahalı SUV modelleri
Bitcoin fiyat tahmini! Bir sonraki destek nerede?
Amazon'dan şok suçlama, buna delil karartma derler
Sonraki Haber