Apple bu başarısı ile rakiplerini kıskandırdı! iPhone sağ olsun!

Apple'ın iPhone pazar payı, küresel akıllı telefon satışlarındaki düşüşe rağmen %20 arttı!

Dünya çapında akıllı telefon gönderileri, 2022'nin ilk çeyreğinde yıllık bazda %11 düşüşle 314 milyon adede geriledi, ancak Apple yine de pazar payını büyütmeyi başardı.

Apple bu başarısı ile rakiplerini kıskandırdı! iPhone sağ olsun!

Kaliforniya merkezli teknoloji devi Apple, ana rakibi Samsung'un hemen arkasında pazar payında sağlam bir şekilde ikinci sırada yer alıyor.  

Ancak finans analizleri ile bilinen Finbold'un paylaşmış olduğu bilgilere göre, Apple'ın tahmini küresel akıllı telefon pazar payı %20 artarken, Samsung sadece %9,09 oranında artış kaydetti. Burga tarafından sağlanan verilere göre Xiaomi, Vivo ve Oppo gibi diğer önemli akıllı telefon üreticileri pazar payı kaybı kaydetti.

Küresel akıllı telefon pazar payı. Kaynak: Burgaz

Üreticinin pazar payı, Nisan 2022'de yayınlanan sevkiyat tahminlerindeki satışları; Akıllı telefon pazar payına ilişkin veriler, teknoloji endüstrisi analist şirketi Canalys tarafından verilmektedir.

Akıllı telefon pazarındaki eksiklikler ve düzenlemeler

Bileşen kıtlığı, fiyat enflasyonu ve Ukrayna'daki savaş nedeniyle istikrarsız bir iş ortamı, küresel akıllı telefon satışlarındaki düşüşe katkıda bulundu. Ancak Apple, rakipleriyle aynı zorluklarla karşı karşıya kalmasına rağmen pazar payını büyütmeyi başaran kazanan bir formül bulmuş görünüyor.

Avrupa Birliği antitröst yetkilileri, iOS mobil cihazlarda kullanılan temassız ödemede kullanılan teknolojiye erişimi engelleyerek onları hakim durumlarını kötüye kullanmakla suçladığından, şirketin önünde daha fazla zorluk var gibi görünüyor. 

Suçlu bulunursa, APPL, mobil cüzdan hizmetlerinin kullanımı için kullanıcılardan aldığı miktar için para cezasına çarptırılabilir.

Apple, konu ile ilgili “Avrupalı ​​tüketicilerin güvenli ve güvenli bir ortamda kendi seçtikleri ödeme seçeneğine erişmelerini sağlamak için Komisyon ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Cardano sahipleri müjde! Beklenen değişim başladı mı?
Sadece 1230 TL! İşte 2022'nin en iyi bütçe dostu telefonları!
Xiaomi SU7 fren arızası hakkında yeni açıklama, kullanıcılar endişeli
Sonraki Haber