Apple ve Android savaşını bitirecek işlemci: Snapdragon 8 Gen 3 fark atacak!

Snapdragon, hızıyla adeta bir canavar olacak olan 8 Gen 3 işlemcisiyle çok iddialı geliyor. 8 Gen 3 sayesinde Android mi, Apple mı sorusu artık tarih olabilir.

Snapdragon 8 Gen 2, hem performans hem de verimlilik açısından selefine göre (Gen 1) büyük bir gelişme yaşatmıştı. Şimdiyse trendin Snapdragon 8 Gen 3 ile devam etmesi bekleniyor. Hem de Apple'a meydan okuyarak.

Qualcomm'un 2023 yılı için amiral gemisi çipinin Cortex ile gönderileceği söyleniyor. Snapdragon 8 Gen 2'de bulunan Coretx-X3 CPU çekirdeğinden çok daha hızlı olacak bu işlemci Bionic 17'e fark atacak.

Apple ve Android savaşını bitirecek işlemci: Gen 3

Qualcomm'un hız canavarı olacak olan yeni Snapdragon 8 Gen 3 üzerinde çalışmalara başladı. Yeni bir sızıntıya göre bazı önemli ayrıntılar şimdiden ortaya çıkmış durumda. RGcloudS'a (Sızıntıcı) göre, Snapdragon 8 Gen 3, Gen 2 yongası gibi 1+4+3 CPU çekirdek konfigürasyonuna sahip olacak ki bu, Qualcomm'un 1+5+2 kurulumuna geçeceğini iddia eden önceki söylentilerin tam tersi bir durum.

Ayrıca Snapdragon 8 Gen 3'ün, standart Snapdragon 8 Gen 2'deki Cortex-X3 çekirdeğinin 3.2GHz frekansından yaklaşık %15 daha hızlı olan 3.72GHz'e kadar saat hızına sahip bir Cortex-X4 ana çekirdeğe sahip olacağını iddia etti.

Sızıntıcı ayrıca Snapdragon 8 Gen 3'ün "kağıt üzerinde" Apple'ın A17 Bionic'inden daha yüksek CPU saat hızlarına sahip olacağını iddia etti. Ancak, bunun daha hızlı bir performans sunup sunmayacağı henüz belli değil. Apple'ın A serisi işlemcileri, kıyaslamalarda genellikle Snapdragon yongalarından çok daha yüksek puan alıyor.

Örneğin, Geekbench'te iPhone 14 Pro'daki A16 Bionic işlemcisi, tek çekirdekte 1.874 puan ve çok çekirdekte 5.372 puan aldı. Snapdragon 8 Gen 2 ile karşılaştırıldığında, tek çekirdekte yalnızca 1.483 puan ve çok çekirdek testinde 4.709 puan alabildi.

Ancak önceki sızıntılarda da, Qualcomm'un yeni nesil çipiyle işlerin değişebileceğini ön görülüyor. Snapdragon 8 Gen 3'ün test amaçlı mühendislik örneğinin A16 Bionic'ten daha hızlı olduğu ortaya çıkmıştı. Bu nedenle artık Apple mı Android mi sözünün ilerleyen tarihlerde yok olacağı tahmin ediliyor.

YouTube geri adım attı! Artık bu reklamlar olmayacak
Xiaomi, Redmi'nin çok satılan modelini güncellemeye başladı!
Samsung'un amiral gemisi katili modeli için geri sayım başladı
Sonraki Haber