Avrupa ülkelerinde kişi başına düşen 'Sıfır Otomobil' sayıları açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada?

31 Avrupa ülkesinin yer aldığı bir listede, kişi başına düşen 'Sıfır Otomobil' sayıları açıklandı! Türkiye’nin ‘kişi başına düşen sıfır otomobil’ sıralamasında kaçıncı sırada olduğuna yazımızın devamından gelin birlikte göz atalım.

Türkiye'de otomobil ya da herhangi bir motorlu araç satın almanın oldukça zorlaşmış olduğu bir sır zor değil. Çip krizi, magnezyum krizi vs gibi faktörler zaten yükselmiş olan fiyatları daha da artırdı. Özellikle de son dönemlerde döviz kurlarındaki büyük dalgalanma ve genel olarak yüksek tutulan ÖTV oranları sebebi ile Türkiye otomotiv sektörü, 2017'ye oranla ciddi bir gerileme içerisine girmiş durumda.

Ancak otomobil sektöründe son zamanlarda yaşanan sorunlar ile ilgili genellemeleri bir kenara bırakarak, Avrupa genelinde kişi başına düşen otomobil sayısını hep birlikte inceleyeceğiz.

EBS Danışmanlık’ın genel müdürü Erol Şahin, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla 2021 yılında Avrupa ülkelerinde kişi başına düşen sıfır otomobil sayısını açıkladı. Bu paylaşıma göre Türkiye'de araç almanın oldukça zor olmasının aksine, bazı Avrupa ülkelerinde araç sahibi olmak hiç de zor olmadığı görülüyor.

Diğer Avrupa ülkelerinin yer aldığı listede her 1000 kişiye düşen sıfır otomobil sayısında Türkiye kaçıncı sırada? En çok sıfır otomobil satın alan ülke hangisi? Gelin hep birlikte göz atalım.

Popüler Haberler