Dünyanın en değerli 7 teknoloji şirketi

Online istatistik portalı Statista tarafından yayımlanan, ''2019'da Piyasa Değerine Göre En Büyük 100 Şirket" raporuna göre en değerli 10 şirketten 7'sini dijital teknoloji üzerine yoğunlaşan şirketler oluşturuyor.

Dünya üzerinde sayısız değerli şirket mevcut, bunlardan bazıları var ki; dünyada adını duymayan neredeyse yok. Otomobil sektöründen bilişime, e-ticaretten teknoloji ürünlerine, birçok anlamda hizmet veren en değerli 100 şirketin bulunduğu bir liste hazırlandı. Online istatistik portalı Statista tarafından hazırlanan bu listenin ilk 10 sırasının 7'sini ise teknoloji şirketleri oluşturdu.

Bilindiği üzere teknoloji özellikle de son yıllarda hızla ilerlemeye devam ediyor. Teknoloji ilerletken hayatımızın neredeyse her alanını etkiliyor, bu durum ise dünyadaki en değerli şirketlerini belirlemede de önemli rol üstlendi. Peki dünyanın en değerli teknoloji şirketleri hangileri?

Online istatistik portalı Statista tarafından yayımlanan, ''2019'da Piyasa Değerine Göre En Büyük 100 Şirket" raporuna göre en değerli 10 şirketten 7'sini dijital teknoloji üzerine yoğunlaşan şirketler oluşturuyor. Yapay zekadan bulut bilişime, e-ticaretten akıllı telefonlara kadar hemen hemen her alanda faaliyet gösteren şirketler her geçen gün değerlerini daha da artıyor.

Bu şirketlerden 5'ini ABD'li şirketler oluştururken, bu şirketlerin piyasa değeri 5 trilyon doları aşmış durumda. Ayrıca listede 2 tane de Çin merkezli şirket bulunuyor. Bu şirketler ise yapay zekadan e-ticarete kadar pek çok alandan ABD'li rakiplerine adeta meydan okuyor. Listenin en başında Apple Inc'in bulunduğu, dünyanın en değerli teknoloji şirketlerinin bulunduğu listeye gelin hep birlikte göz atalım.

İşte Statista tarafından yayımlanan rapora göre dünyanın en değerli 7 teknoloji şirketi;

Popüler Haberler