Dünyanın en güçlü orduları! Türkiye ilk sıralarda!

Günümüzde teknolojiye hükmeden, dünyaya da hükmediyor. İşte aralarında Türkiye'nin de bulunduğu dünyanın en güçlü orduları!

Artık teknoloji ve internet çağında yaşadığımız inkar edilemez. Dolayısıya günümüzde teknolojiye hükmedenin, dünyaya da hükmettiğini söyleyebiliriz. Genel itibariyle gelişmiş ve güçlü ülkelere baktığımızda teknoloji anlamında ortalamanın hayli üzerinde olduklarını görüyoruz.

Nitekim bu durum savunma ve silah sanayisinde de aynı. Geçmişte savaşlar kılıçla, okla kazanılırken, günümüzde sesten hızlı uçan jetlerle, bir tuşla milyonlarca insanı öldürebilen bombalarla kazanılıyor.

Aslında savaş tarihi 2. Dünya Savaşı’nda ABD’nin Japonya’ya attığı atom bombalarıyla tamamen değişmişti. Şimdi ise bu tarz bombaları atmak için uçak göndermek yerine yalnızca bir tuşa basmak yeterli oluyor. Bir tuşla savaş kazanmanın asıl anahtarı ise teknoloji diyebiliriz.

Peki dünya üzerinde en güçlü ordular hangileri? Global Fire Power, 50’nin üzerinde faktörü hesaplamaya katarak ülkelerin ordu güçlerini tespit etmiş. Ortalamaya katılan faktörler arasında ülke nüfuslarından, silahlara, tanklara, uçaklara ve asker gücüne kadar pek çok etken söz konusu.

Sıralamaya baktığımızda ise teknoloji tarafında önde olan ülkelerin, ordu ve silah gücü tarafında da dünyanın önde gelen isimleri arasında yer aldığını görüyoruz.

Sizlerin de rahat bir şekilde tahmin edebileceği üzere ABD, Rusya ve Çin ilk 3 içerisinde yer alıyor. Asıl sürpriz ise Türkiye’nin de dünyanın en güçlü orduları listesine ilk sıralarda yer alıyor olması. Bunu yerli bir kaynakta görmüş olsanız taraflı davranmanın söz konusu olduğunu söyleyebilirsiniz. Fakat 50’nin üzerinde faktörü hesaplayan yabancı bir kaynak bile ülkemizin ordusunu dünyanın en güçlü orduları arasında gösteriyor. Öyle ki Türkiye bu sıralamada aralarında Almanya’nın da yer aldığı pek çok güçlü Avrupa ülkesini geride bırakmış durumda.

Dilerseniz şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri dünyanın en güçlü orduları listesi ile başbaşa bırakalım.

İşte dünyanın en güçlü orduları!

Popüler Haberler