Dünyanın en zengin 10 kişisinden 7'si teknoloji sektöründen!

Dünyanın en zengin kişileri listesi güncellendi. İlk 10 içindeki 7 kişi teknoloji camiasından.

Dünyanın en zengin kişileri listesi güncellendi. Bloomberg Billionaires Index verilerine göre, dünyanın en zengin 500 insanın yer aldığı listenin en zengin ilk 10 kişisinden 7'si teknoloji sektöründen! 

Listede bulunan ilk 10 iş insanının 7'si teknoloji işi ile uğraşırken, 8'i ise Amerikalı iş insanlarından oluşuyor.

Billionaires Index'teki listede ilk üç sırayı, Amazon kurucusu Jeff Bezos, Tesla ve Space X Üst Yöneticisi Elon Musk ve Microsoft Kurucusu Bill Gates oluşturuyor.

Güncellenen liste ile birlikte ABD'li milyarderlerin servetinin COVID-19 sürecinde 4 trilyon dolara yükseldiği belirtildi. Raporda görüşlerine yer verilen Americans for Tax Fairness Yöneticisi Frank Clemente ise şu açıklamada bulundu;

"Amerika, tarihinde bu kadar az kişinin bu denli büyüklükte bir servete sahip olduğunu görmedi. On milyonlarca Amerikalı, sağlık ve ekonomik sorunlarla boğuşmasına rağmen birkaç yüz milyarder ise servetlerine servet kattı. Milyarderlerin pandemide kazandıkları paralar öylesine büyük ki ülkenin COVID-19 yardım paketini, virüs öncesi servetlerinden hiçbir şey kaybetmeden karşılayabilecek durumdalar. Pandemideki servet artışları ile sadece bu milyarderler; ülkedeki her erkek, kadın ve çocuğa 3 bin dolarlık teşvik ödemesi yapabilirler ve hala 9 ay öncesinden daha zengin bir konumda olabilirler."

Listede ilk 10'u oluşturan diğer kişiler ise şu şekilde oldu:

Popüler Haberler