EMC Forum başlıyor! Kaçırmayın!

EMC Forum etkinliği, 4 Aralık Çarşamba günü, bu kez başkent Ankara’da düzenlenecek.

EMC’nin bu yıl 7.sini düzenleyeceği EMC Forum etkinliği, 4 Aralık Çarşamba günü, bu kez başkent Ankara’da, JW Marriott Ankara Otel’de, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ınkatılımı ile gerçekleştirilecek. Beş yüzden fazla sektör temsilcisini ağırlayacak olan EMC Forum 2013, Bulut, Büyük Veri ve Güvenlik konuları çerçevesinde gündemde olan yeniliklere; “Dönüşüme Liderlik Edin” temasına odaklanacak.

2012’de 27,1 milyar Amerikan Doları geliri olan ve dünya çapında 60.000 çalışanı bulunan EMC’nin Global Satış ve Operasyon Başkanı Bill Scannell EMC Forum 2013’ün açılış konuşmasını üstlenirken; etkinliğin ev sahipliğini ise EMC Türkiye Genel Müdürü Önder Sönmez yapacak.

EMC Forum 2013 katılımcılara, Bulut ve Büyük Verinin bilişim sektörünün dönüşümündeki etkisine ve bu alandaki yeniliklere, işlerini dönüştürerek rekabet güçlerini nasıl artırabileceklerine dair önemli ipuçları sunmayı amaçlıyor.

EMC Forum 2013 öncesinde Forum içeriği ve EMC’nin “Türkiye’deki Kurum ve Şirketlerde Büyük Veri, BT Dönüşümü, BT Kültürü ve Uzmanlığı” üzerine gerçekleştirdiği araştırma sonuçları hakkında ön bilgi veren  EMC Türkiye Genel Müdürü Önder Sönmez; “Forum kayıt kapsamında, Türkiye’deki kamu sektörünün ve şirketlerin Büyük Veriye bakış açısını yansıtan, bir araştırma gerçekleştirdik. Araştırma; şirketlerin Bulut ve Büyük Veri analitik araçlarından nasıl faydalandıklarını gösteriyor. Kısa zamanda müthiş bir yol katedildi bu konuda Türkiye’de. Katılımcılardan %54’ü Büyük Veri analizi ile rakipler karşısında avantajlı konuma geçtiklerini ifade ettiler. %88 oranında katılımcı da Büyük Veri’nin doğru ve etkin analizinin rekabette son derece önemli bir araç olacağı inancında; ancak tepe yöneticilerde bu oran %52. Yani alınacak çok yol var” şeklinde konuştu. 

Kapsamlı sonuçları EMC Forum 2013 ile birlikte paylaşılacak olan araştırma; Türkiye’de şirketlerin yüzde 63’ünün pazarlama stratejilerini Büyük Veri Analizine paralel belirlediğini ortaya koyuyor. Araştırmanın bulguları, Türkiye’deki şirketlerin %57’sinin misyon kritik uygulamalarını sanallaştırdığını, %42’sinin genel bulut (public cloud) kullandığını  belirtiyor. Araştırmanın ortaya koyduğu bir başka sonuç da; işletmelerin sadece %68’inin felaket anında tüm verilerine kurtarabileceklerine inanmaları.

EMC Forum 2013 katılımcıların, Bulut, Büyük Veri ve Güvenlik çözümlerinin bilişim sektörünün dönüşümündeki etkisini keşfetmelerini ve onlara, işlerini dönüştürerek rekabet güçlerini nasıl artırabileceğine dair ipuçları sunmayı amaçlıyor. Aynı zamanda EMC Forum 2013, katılımcılara sektörün uzman isimleri ve uzman markaları ile tanışma fırsatı da sunuyor. Katılımın ücretsiz olduğu etkinliğe online kayıt, http://turkey.emc.com/forum adresi üzerinden yapılıyor.

NFC’nin geleceğine yön verecek projeler yarıştı
1500 yıllık tecrübe girişimcilerle buluşuyor
Türkiye'deki popüler bir model daha HyperOS güncellemesi aldı
Sonraki Haber