1500 yıllık tecrübe girişimcilerle buluşuyor

Global Girişimcilik Haftası’nın en önemli etkinliklerinden biri olan g3 Forumu’nun bu yıl üçüncüsü düzenliyor.

1500 yıllık tecrübe girişimcilerle buluşuyor

Türkiye’nin en önemli girişimcilik etkinliği olan g3 Forum’da, aralarında Ali Sabancı, Gülden Yılmaz, Göktekin Dinçerler, Nevzat Aydın, Burak Büyükdemir, Arda Kutsal, Turgut Gürsoy, Emre Kurttepeli, Hasan Aslanoba, Evrim Aras ve Haluk Okutur gibi önemli isimlerin olduğu 80 mentor, girişimcilere ve girişimci adaylarına tecrübelerini aktaracak. Foruma katılım ise ücretsiz olacak.

 1384260926_g3logo.jpg

g3 Forum farklı konsepti ile öne çıkıyor

g3 Forum, sahip olduğu farklı konseptiyle bu zamana kadar yapılmış diğer konferanslardan ayrışıyor. Katılımcıların sadece mentorları dinlemek yerine, onlarla aynı masa etrafında toplandığı ve akıllarına takılan her soruyu anında sorabileceği bu etkinlikte önemli rakamlar ön plana çıkıyor;

  • Alanında uzman 80 mentorun toplam iş deneyimi toplam yaklaşık 1500 yıl. Bu şu anlama geliyor; etkinliğe katılan girişimciler, bir gün içerisinde yaklaşık 1500 yıllık tecrübeden yararlanabilecekler.
  • g3 Forum’da tecrübelerini aktarmak için hazır bulunacak 80 mentor, toplamda 45 farklı sektörde iş yapıyor. İnşaattan eğlenceye, pazarlamadan ulaşıma, tekstilden e-ticarete kadar farklı sektörleri kapsıyor. Böylece katılımcılar istediği sektörle ilgili de bilgi alma fırsatı yakalıyor.
  • Türkiye’de yaptığı yatırımlarla öne çıkan 13 melek yatırımcı ağı bulunuyor. Bu 13 melek yatırımcı ağının temsilcileri g3 Forum’da yer alıyor. g3 Forum girişimcilerin, melek yatırımcılara iş fikirlerini bire bir anlatabilme noktasında büyük bir fırsat yaratıyor.
  • Türkiye’de yaptığı yatırımlarla öne çıkan 10 Venture Capital ağı bulunuyor. Bu 10 Venture Capital ağı temsilcilerinin tamamı g3 Forum’da yer alıyor.
  • g3 Forum’da yurtdışından yatırım almış 35 şirketin ortak ve üst düzey yöneticileri mentor olarak görev yapıyor.

İster konuş, ister dinle

g3 Forum, interaktif yapısıyla da diğer etkinliklerden ayrılıyor. Katılımcıların sadece dinlediği bir etkinlikten öte, ilişki geliştirebildikleri, akıllarına takılan her soruyu sorabildikleri bir ortam sunuyor.

  • Bir panelde bir konuşmacı ortalama 60 dakika konuşuyor ve ortalama katılımcı sayısı 300 olarak değişiyor. Ancak g3 Forum’da 8 katılımcıya 2 mentor düşüyor.
  • Bir konferansta izleyiciler konuşmacıya ortalama 30 metre mesafede otururken, g3 Forum’da katılımcılar mentorlara maksimum 1 metre mesafede oturabiliyor.
  • Panel ve konferanslarda 1 saatte 1 konuşmacıyı dinleyebiliyorken, g3 Forum’da 1 saatte 6 mentorla iletişim kurabilme fırsatını yakalayabiliyorsunuz.