En yüksek SAR değerine sahip akıllı telefonlar! - Kasım 2021

Akıllı telefonların yaydıkları radyasyon değerini ifade eden SAR değerinin yüksek olması insan sağlığına zarar veriyor! Peki SAR değeri en yüksek telefon modelleri hangileri? İşte o modeller!

Akıllı telefon alırken bütçemiz doğrultusunda en iyi telefonu almaya çalışıyoruz. Örneğin; kamerasından, ekran büyüklüğüne; RAM’inden işlemcisine neredeyse tüm teknik özelliklerini inceliyoruz. Ancak akıllı telefonlarımızın yaymış oldukları zararlı sinyallerin ölçütünü ifade eden SAR değerlerine ne yazık ki dikkate almıyoruz.

Specific absorption rate yani kısaltılmış şekli ile 'SAR' olarak nitelendirilen bu değer kısa vadede kulaklarda ısınma, baş ağrıları, yoğun stres ve yorgunluk hissi, kalp rahatsızlıkları, hafıza zayıflaması, sersemleme, beyin tümörü riski, ve daha birçok rahatsızlığa sebep olabilmekle birlikte, uzun vadede ise cilt kanseri, yüksek tansiyon gibi önemli hastalıklara neden olabilir.

SAR değeri 1 gramlık doku başına düşen değerlerle ölçülüyor, ancak dünya genelinde SAR değeri için standart hale getirilen tek bir limit değer yok. Ancak yeni bir akıllı telefon alırken, cihazın Avrupa Komisyonu’nun belirlediği  2W/kg’nin altında SAR limit değerine sahip olması tavsiye ediliyor. Belirlenen bu değerinin üzerine çıkan telefonlar, ülkemizde de satışa çıkamıyor.

Peki SAR değeri en yüksek telefon modelleri hangileri? Gelin en yüksek SAR değerine sahip akıllı telefonların hangileri olduklarına yazımızın devamından hep birlikte göz atalım.

İşte en yüksek SAR değerine sahip akıllı telefonlar!

Popüler Haberler