Ethereum yatırımcılarının sayısı hızla azalıyor! Neler oluyor?

Ethereum'daki aktif adreslerin sayısı sadece bir haftada yaklaşık %10 azaldı.

Küresel kripto para piyasası zorlu birkaç gün geçirirken, piyasa değeri son zamanlarda Mart ayı sonunda geri aldığı 2 trilyon doların altına düşerken, değere göre en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum'un (ETH) zincir üstü aktivitesi de kayıt altına alındı.

Ethereum yatırımcılarının sayısı hızla azalıyor! Neler oluyor?

Ethereum blok zincirindeki aktif benzersiz adreslerin sayısı son yedi günde %9,84 azaldı. 

Kripto analiz platformu Nansen tarafından 11 Nisan'da yayınlanan verilere göre, bu yüzde özellikle, genel olarak daha aktif adreslere sahip olmasına rağmen önceki hafta %8,27 kayıp kaydeden Binance Smart Chain'den (BSC) daha yüksek.

Çeşitli ağlardaki aktif adreslerin sayısı. Kaynak: Nansen

İçeriği hazırladığımız zamanlarda, Ethereum blok zincirindeki aktif kripto cüzdanlarının sayısı 1,65 milyondu. Bu, bir hafta önce, başarılı işlemlerde gönderici veya alıcı olarak ağda aktif olarak yaklaşık 1,81 milyon adresin katıldığı anlamına gelir.

Bu bağlamda, gözlemlenen L1/L2 ağları arasında yalnızca Fantom, Arbitrum ve Optimism, Ethereum'dan daha kötü performans gösterdi. İlginç bir şekilde, Celo ve Ronin, hafta boyunca sırasıyla %15,14 ve %3,92 artışla zincir üstü aktivitede bir artış ölçtüler.

Ethereum'daki aktif adreslerin sayısının azalmasının arkasında ne var?

Aktif adres sayısındaki düşüşün nedenlerinden biri, son birkaç gün içinde büyük dijital varlıkların çoğunu vuran fiyat düşüşü nedeniyle tereddüt olabilir. 

CoinMarketCap'ten alınan verilere göre, Ethereum için bu çökme, hafta boyunca %12,6 ve 24 saat öncesine kıyasla %6,59 idi.

Yasal Uyarı: Bu sitedeki içerik yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Yatırım spekülatiftir. Yatırım yaparken sermayeniz risk altındadır. 

Xiaomi 16 model için MIUI 13 müjdesini verdi! Redmi cihazları ağırlıkta
Yeni MIUI Kontrol merkezi sızdırıldı! Tek kelime ile inanılmaz!
Huawei’nin tanıttığı yeni akıllı çocuk saati üstün özelliklere sahip
Sonraki Haber