Google 14. doğum gününü böyle kutladı! 'Doodle'

Google'ın bugün ki Doodle jesti kendi için oldu!

Dünyanın en büyük arama motoru olarak günümüzde milyarlarca kişi tarafından kullanılan Google'ın bugün 14. doğum yıldönümü. Google doğum gününü ana sayfasına yerleştirdiği bu hareketli Doodle ile kutladı!


İsterseniz dünyanın en başarılı şirketlerinden Google'ın günümüze kısaca nasıl geldiğine bir bakalım;

Google Inc., internet araması, çevrimiçi bilgi dağıtımı, reklam teknolojileri ve arama motorları için yatırımlar yapan çok uluslu Amerikan anonim şirketidir. Google, bir dizi internet tabanlı hizmetler ve ürünleri geliştirmekte ve bunlara ev sahipliği yapmakta ayrıca AdWords programı aracılığıyla reklamlardan öncelikle kâr elde etmektedir. Şirket, Stanford Üniversitesi'nde doktora adayıyken Larry Page ve Sergey Brin tarafından kuruldu ve ikili, sık sık "Google Guys" olarak anılmaktadır.

İlk olarak, 4 Eylül 1998 tarihinde özel bir şirket olarak kuruldu ve 19 Ağustos 2004 tarihinde halka arz edildi. O dönem, Larry Page, Sergey Brin ve Eric Schmidt, 2024 yılına kadar yirmi yıllığına Google'da birlikte çalışmak üzere anlaştılar. Başlangıçtan itibaren şirketin misyonu "dünyadaki bilgiyi organize etmek ve bunu evrensel olarak erişilebilir ve kullanılabilir hale getirmek"tir. Şirketin gayri resmi sloganı, Google mühendisi Amit Patel tarafından bulunan ve Paul Buchheit tarafından desteklenen "Don't be evil"dır. 2006 yılında, şirket bugünkü merkezi Mountain View, California'ya taşındı.

Kuruluş Tarihi: Eylül 1998   Çalışan Sayısı: 33077


'Vatandaş Odaklı Hizmetin Önemi' konuşuldu!
Sürücüsüz otomobiller yollarda!
Popüler Andorid modeli ChatGPT özelliğine kavuştu, hemen telefonunuzu güncelleyin
Sonraki Haber