HTC'yi karalayan Samsung'a para cezası geldi

Samsung Tayvan'ın HTC'yi karalayan yorumlar yazdırması para cezasına neden oldu.

Hatırlayacak olursanız eğer bu yıl Nisan ayında Samsung'un, öğrencilere para vererek internette HTC ürünlerini kötüleyen yorumlar yapmasını istediği iddiaları olmuş ve bu nedenşe soruşturma açılmasına karar verilmişti.

Tayvan Adil Ticaret Komisyonu sözcüsü AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, Samsung'un öğrencilere yerel bir web sitesinde Samsung'u öven fakat HTC'yi eleştiren yorumlar yapması için para verdiğine dair şikayetler geldiğini söylemişti.

Bu haberlerden sonra Samsung Tayvan, Facebook sayfasında yayınladığı yazı ile isimsiz yorumlarda dahil olmak üzere tüm pazarlama faaliyetlerini durdurduklarını söylemişti. Ayrıca yazıda gelecekteki tüm pazarlama çalışmalarının şeffaf ve dürüstlük felsefesine uyacağı ve bu olayın tekrar edilmemesi için çalışanlara da bu yönde eğitim verileceği sözünü veren şirket HTC’den özür dilemişti.

Şimdi bu soruşturma sonuçlandı ve Samsung’un cezası belli oldu. Şirket suçlu bulundu ve 340.000 $ para cezasına çarptırıldı. Para cezası Samsung için çok büyük bir rakam değil ama suçun sabitleşmesi utanç verici olabilir.

Güncelleme: HTC'nin bu konuyla ilgili tarafımıza gönderdiği açıklama şu şekilde oldu:

“Bir rakibin inovasyonumuzun itibarını zedelemek için tüketicileri yanıltmaya yönelik yanıltıcı beyanlarda bulunulmasını desteklemesinden dolayı büyük üzüntü duyuyoruz. HTC olarak, ürün inovasyonumuza ve tasarımımıza değer veriyor; yaptigimiz her işte müşteri odaklı çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Günün tık rekoru kıran kareleri-4
Teknolojioku yeni yüzüyle karşınızda!
Galaxy S25 serisi hakkında şok iddia, bu gerçek olabilir mi?
Sonraki Haber